Evenimentul Zilei > International > Bill Gates vrea să salveze ţările sărace cu ajutorul a 100.000 de găini. Bolivia a respins cu superioritate propunerea: „Cum poate să creadă că trăim ca acum 500 de ani?!”
Bill Gates vrea să salveze ţările sărace cu ajutorul a 100.000 de găini. Bolivia a respins cu superioritate propunerea: „Cum poate să creadă că trăim ca acum 500 de ani?!”

Bill Gates vrea să salveze ţările sărace cu ajutorul a 100.000 de găini. Bolivia a respins cu superioritate propunerea: „Cum poate să creadă că trăim ca acum 500 de ani?!”

Miliardarul filantrop Bill Gates, cofondator la Microsoft, a susţinut recent o coferinţă de presă, lângă un coteţ de găini amplasat la etajul 68 al clădirii 4 World Trade Center Tower, din cartierul Manhattan, New York. La conferinţă, Bill Gates a anunţat că va face un act de caritate: donează 100.000 de găini ţărilor în curs de dezvoltare, cu scopul admirabil de a pune capăt sărăciei extreme.

Şi totuşi Guvernul din Bolivia a refuzat miercuri donaţia de găini propusă de miliardarul american , după ce oficialii bolivieni au declarat că magnatul ar trebui să studieze mai îndeaproape sectorul de avicultură extrem de prosper din Bolivia, transmite Reuters, citată de mediafax.ro.

"Cum poate să creadă că trăim ca acum 500 de ani, fără să ştim cum funcţionează producţia? Crede oare că trăim în mijlocul junglei?", le-a spus jurnaliştilor furios Cesar Cocarico, Ministrul Dezvoltării bolivian.

Magnatul anunţase că vrea să doneze găini ţărilor în care sărăcia are efecte alarmante, referindu-se în principal la ţările africane, dar şi la Bolivia.

Bolivia produce 197 de milioane de găini anual şi exportă aproximativ 36 de milioane, a anunţat Asociaţia de Producţie în Avicultură din Bolivia. (sursa: mediafax.ro)