Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în spitalele din Marea Britanie a crescut joi cu încă 861, cea mai semnificativă creştere din ultimele cinci zile, numărul total al deceselor consemnate oficial ajungând la 13.729, scrie Dailymail.

Raportat la numărul deceselor, Marea Britanie este a cincea ţară din lume cea mai afectată de pandemia de COVID-19, după SUA, Italia, Spania şi Franţa. Dar cifrele publicate zilnic de autorităţile sanitare britanice cuprind numai decesele din spitale, o metodă criticată pentru că rămân astfel necunoscute mare parte din decesele din căminele de bătrâni, ceea ce distorsionează datele despre amploarea epidemiei.

Conform datelor publicate joi de Ministerul britanic al Sănătăţii, au fost efectuate de la începutul epidemiei 327.608 teste, din care 103.093 au dat rezultat pozitiv pentru noul coronavirus, iar numărul testelor efectuate în ultimele 24 de ore este de 18.665, din care 4.617 au fost pozitive.

Ministrul sănătăţii Matt Hancock a susţinut că epidemia în Marea Britanie se apropie de vârf, dar a avertizat că este prea devreme pentru a relaxa măsurile de izolare impuse luna trecută, întrucât dacă s-ar proceda astfel virusul „va reveni puternic”.