Evenimentul Zilei > Politica > Big Brother pentru telefoane! Guvernul folosește cazul Alexandra pentru a impune un proiect controversat
Big Brother pentru telefoane! Guvernul folosește cazul Alexandra pentru a impune un proiect controversat

Big Brother pentru telefoane! Guvernul folosește cazul Alexandra pentru a impune un proiect controversat

Viorica Dăncilă, premierul României, a anunțat că se vor lua mai multe măsuri radicale menite să îmbunătățească localizarea numerelor de telefon.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în debutul şedinţei de guvern de marţi, 27 august, că Executivul urmează să adopte un act normativ care va cuprinde mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea localizării persoanelor care sună la numărul de urgenţă 112. Printre măsuri se numără şi asocierea fiecărui număr de telefon cu un nume, Guvernul punând astfel în practică o controversată măsură susţinută de SRI în trecut şi respinsă de Curtea Constituţional – cartele pre-pay doar cu buletinul.

„Am cerut o analiză amplă a legislației pentru a veni rapid cu modificări necesare. Am identificat un pachet amplu de măsuri pe care le punem treptat în practică. Aprobăm astăzi un act notmativ prin care asigurăm un răspuns cât mai prompt, prin îmbunătățirea modului de localizare a apelulurilor 112, implementarea rapidă a sistemului AML, care va permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112.

Este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care folosește numărul. Este necesară o insprire a pedepselor pentru cei care apelează abuziv 112. Vom majoră cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele, de la 1000 de lei la 5000 de lei”, a declarat Dăncilă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: