Evenimentul Zilei > Social > Big Brother pe străzi împotriva oamenilor care arungă gunoiul peste tot
Big Brother pe străzi împotriva oamenilor care arungă gunoiul peste tot

Big Brother pe străzi împotriva oamenilor care arungă gunoiul peste tot

Zeci de camere video pe stâlpi și polițiști pe străzi. Începe marea mobilizare pentru prinderea cetățenilor care nu aruncă gunoiul corespunzător. Edilii dintr-un municipiu cred că numai sancțiunile îi vor civiliza pe oameni.

Potrivit reprezentanților primăriei Reșița civilizaţia va fi impusă cu amenzi. S-a ajuns aici după ce s-a constatat că tot mai mulți cetățeni nu respectă locurile de colectare a gunoaielor, și le abandonează peste tot prin oraș.

”Am luat mai multe măsuri de remediere, avem echipe mixte formate din Poliţie Locală şi oameni de la noi de la Gospodărie, care începând de miercuri merg şi în civil pe teren, au aplicat peste 1.200 de sancţiuni în ultimul an, în valoare de peste 200.000 de lei, peste 200 de avertismente. Şi se pare că tot în acest mod continuăm. Am semnat un referat pentru achiziţia mai multor camere de supraveghere.

Vom monta un număr de 20 de camere la platforme, plus şase mobile pe care le vom monta pe stâlpi, vom urmări imaginile şi vom aplica sancţiuni. Numai în acest fel cred că vom reuşi. Avem şi o campanie de informare a cetăţenilor, în care le vom oferi saci pe culori, să adune selectiv.

Vom desfiinţa şi nişte platforme pe zona Muncitoresc, Stavila, Marginea, Lend, platformele alea care întotdeauna sunt pline, aruncă toţi, cu toate că au contract să le ia de la domiciliu. Dar ei s-au obişnuit să arunce la colţul străzii, le vom desfiinţa de luna viitoare, şi ne vom ţine de ei, numai în acest fel vom reuşi“, a declarat Adelin Tuţă, director la Investiţii în cadrul Primăriei Reșița, conform Caon.ro.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: