Betty cea urata, sursa de inspiratie

Betty cea urata, sursa de inspiratie

Este greu de presupus ca personajul Betty cea urata ar putea deveni sursa de inspiratie pentru restul femeilor, dar iata insa ca ochelarii ei au  ajuns sa fie un adevarat obiect de stil.

Imediat ce a ajuns pe ecranele din Statele Unite, serialul „Betty cea urata din New York” a devenit o productie de succes. Si asta nu numai datorita povestii inspirate de celebra telenovela, ci si pentru ca americancele au devenit fascinate de ochelarii personajului.

Potrivit Acasa TV, primul episod al serialului a tinut in fata televizorului peste 16 milioane de americani, iar ABC, postul care difuzeaza filmul, a facut public faptul ca „Betty cea urata din New York” a fost cel mai vizionat program din prime-time  din 1995 si pana in prezent.

Stilul Betty

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult decat atat, in ziua premierei, peste 100 de femei s-au imbracat in hainele lui Betty, si-au pus inconfundabila ei pereche de ochelari si aparatul dentar si au defilat prin New York.

Toate acestea demonstreaza ca serialul distins cu doua Globuri de Aur - pentru Cel mai bun serial de televiziune, dar si pentru Cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune - a facut furori in SUA.

Cine este creatorul?

Potrivit cotidianului „The Telegraph”, creatorul ochelarilor lui Betty este Alain Mikli. Cunoscut in industria modei ca „arhitectul ochilor”, Mikli ii are printre clienti si pe Brad Pitt, Jack Nicholson, Elton John si Bono, solistul formatiei U2.

Lucreaza de 30 de ani in aceasta industrie, desi nu are o pregatire speciala in domeniu. „Am invatat singur. Ma uit intotdeauna la fetele oamenilor. Ma gandesc cum as putea „sa imbrac” ochii tuturor. Nu-mi pasa de tendinte si de moda, totul se reduce la a face oamenii sa se simta bine”, declara el, citat de cotidianul „The Telegraph”. Ochelarii creati de el sunt realizati manual, dar preturile lor pornesc de la minimum 300 de euro.

Ce se poarta

Tendintele momentului indica ochelarii cu rame destul de groase, in culori indraznete. In mare voga sunt cei de culoare rosie, dar si cei cu rame violet sau galben. Nu evitati insa nici auriul sau culorile metalice.

Se poarta si ramele late, in culori combinate ori cu diverse imprimeuri. De asemenea, puteti opta pentru ochelarii accesorizati, care atrag privirile celor din jur. Noile colectii prezinta ochelari cu cristale Swarovski, dar si cu alte detalii stralucitoare.

ADAPTARE

Serial de succes

> Titlu original: „Ugly Betty”, film inspirat dupa celebra telenovela columbiana  „Yo Soy Betty La Fea” („Betty cea urata”)

> Gen: comedie

> Regie: James Hayman

> Producator: Salma Hayek

> Distributie: America Ferrera, Eric Mabius, Alan Dale, Ashley Jensen, Vanessa Williams, Salma Hayek

> Difuzare: duminica, de la ora  20.30, la Acasa TV.