A murit cea mai longevivă stewardesă din istorie. Și-a dedicat viața aviației

A murit cea mai longevivă stewardesă din istorie. Și-a dedicat viața aviației Bette Nash. Sursa foto Youtube

Bette Nash, deținătoarea recordului mondial pentru cea mai longevivă însoțitoare de bord, a murit la vârsta de 88 de ani. Ea a lucrat 70 de ani ca stewardesă și a ajutat o mulțime de pasageri. „Plângem moartea lui Bette Nash, care a petrecut aproape șapte decenii îngrijindu-se cu căldură de clienții noștri în aer”, a transmis American Airlines.

„Ea a început în 1957 și a deținut recordul mondial Guinness pentru cea mai longevivă însoțitoare de bord. Bette a inspirat generații de însoțitori de bord. Zboară sus, Bette!”, se mai arată în mesajul de adio.

Bette Nash și-a dedicat viața aviației

Și Association of Professional Flight Attendants (APFA), sindicatul care reprezintă însoțitorii de bord din Statele Unite, a transmis un mesaj emoționant pentru Bette Nash. APFA a spus că Bette și-a dedicat viața aviației și pasagerilor.

„Cariera remarcabilă a lui Bette s-a întins pe parcursul a șase decenii, timp în care a atins nenumărate vieți cu căldura, dăruirea și serviciul ei de neegalat”, spune APFA.„Pasiunea ei pentru zbor și angajamentul față de pasagerii ei au fost cu adevărat inspiratoare. Moștenirea lui Bette va fi amintită pentru totdeauna în comunitatea aviației și de către toți cei care au avut privilegiul de a o cunoaște”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum a ajuns Bette Nash stewardesă

Bette Nash și-a început cariera la Eastern Airlines, companie aeriană acum dispărută, la Washington DC, pe 4 noiembrie 1957. În 2016, CNN a zburat cu aceasta pe ruta zilnică de la Reagan Washington National la Boston Logan cu American Airlines. Bette, care avea 80 de ani la acea vreme, a povestit cum s-a făcut însoțitoare de zbor.

Bette Nash

Bette Nash . Sursa foto Youtube

„Mi-am dorit să fiu însoțitor de bord de când m-am urcat în primul avion – aveam 16 ani, stăteam cu mama pe o canapea de piele verde pe aeroportul din Washington”, și-a amintit ea. „Pilotul și însoțitorul de bord au traversat hol și m-am gândit „O, Doamne”, și am spus că asta era pentru mine”.

Bette a spus că a continuat studiile pentru a obține o diplomă de facultate, dar că nu a renunțat niciodată la aviație. A aplicat pentru un job de stewardesă la scurt timp după absolvire. „Și restul este istorie”, a spus ea, cu un zâmbet larg.

A fost omologată cu un record mondial Guinness

La începutul anului 2022, Bette a fost omologată cu recordul mondial Guinness pentru cea mai lungă carieră ca însoțitor de bord. „Cariera ei depășește ultima cea mai longevivă însoțitoare de bord, de 63 de ani și 61 de zile, începând cu 4 ianuarie 2021”, se spune în anunțul Guinness, potrivit știrileprotv.