Ce salariu are o stewardesă. Care sunt motivele pentru care există mari diferențe de bani

Ce salariu are o stewardesă. Care sunt motivele pentru care există mari diferențe de bani Sursa foto Dreamstime

S-a aflat ce salariu are o stewardesă la Ryanair în 2024. Cine vrea să devină însoțitor de zbor trebuie să aibă un curs în acest sens. Vârsta minimă este de 18 ani, iar înălțimea este de minimum 1,57. Limba engleză trebuie cunoscută la nivel avansat. Stewardesele nu au voie să aibă tatuaje în locuri vizibile.

Ce salariu are o stewardesă la Ryanair

Salariul poate să difere, însă poate ajunge până la 1.200 și chiar și 1.500 de euro pe lună. Stewardesele primesc training gratuit, dar și o diurnă zilnică pe durata acestuia. Se mai oferă și un program de lucru flexibil, dar și o primă de angajare de 750 de euro. Un însoțitor de zbor primește și discount la biletele de avion.

Ryanair

Sursa foto: photo360 | Dreamstime.com

Se mai oferă și bonusuri. Unul dintre ele este de 1.200 de euro și e împărțit în patru luni.După un an de la angajare, în funcție de performanțe, bonusul crește și poate ajunge chiar și la 1.800 de euro.

Salarii mai mari la alte companii aeriene

Există și companii aeriene care oferă stewardeselor salarii mai mari și multe beneficii.Exemplu este compania Saudia. Aici, un însoțitor de zbor are un salariu de 2.000 de dolari pe lună. Poate să depășească suma însă, în funcție de orele de zbor acumulate. La această companie, o însoțitoare de zbor primește 5 bilete de avion gratuite pe an și 5 zile libere consecutive pe lună. Se oferă cazarea gratuită și transport asigurat spre și dinspre aeroport, asigurare medicală, dar și alte facilități, potrivit aviationacademy.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
avion, însoțitor de zbor

Sursa: Arhiva Evz

Cum poți ajunge stewardesă

Companiile aeriene europene angajează însoţitori de bord care au minim 18 ani, în timp ce companiile din Orient angajează însoţitori de bord care au minim 21 de ani. Cât despre vârsta maximă, aceasta nu este specificată în anunțurile de angajare, dar, în practică, pentru companiile arabe ar fi de aproximativ 35 de ani, iar companiile aeriene europene merg și până peste 40 de ani.

Ca să ajungi însoțitoare de zbor este necesar să ai minim 157 cm, însă înălţimea diferă de la companie la companie. Iată câteva repere de înălţime cerute de companiile care recrutează frecvent în România:

  • Ryanair- 157 cm (max 188 cm)
  • Wizz Air – 165 cm-fete, 175-baieti
  • Etihad Airways – se aplica “regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
  • Qatar Airways – se aplică “regula celor 212 cm” (să atingi cu brațul această înălțime, desculț(ă), te poți ridica pe vârfuri)
  • Emirates – minim 160 cm, iar pe lângă asta se aplica “regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
  • Flydubai – 1.58 m