Evenimentul Zilei > International > Amenzi imense pentru consumul de alcool! O destinație preferată de români a dat legea
Amenzi imense pentru consumul de alcool! O destinație preferată de români a dat legea

Amenzi imense pentru consumul de alcool! O destinație preferată de români a dat legea

Prima lege care condamnă foarte dur bețiile organizate, a fost votată de Guvernul din Insulele Baleare.

Amenzile pot urca până la 600.000 de euro, iar acest lucru îi duce direct la faliment pe patronii de cluburi care nu vor respecta noile prevederi. Legea adoptată de Guvernul din Baleare are ca scop prevenirea consumului exagerat de alcool din partea tinerilor. Pentru acest lucru, nu mai pot fi organizate evenimente de tipul „open – bar” sau „happy-hours”, în care participanții puteau bea până uitau de ei. De asemenea, reducerile de prețuri la alcool sau organizarea de excursii bahice, celebrele „pubcrawling”, adică plimbatul pe la mai multe baruri, se vor pedepsi drastic.

În Baleare, la modă printre tineri mai este săritura în piscină de la balconul unei camere de hotel, ”balconing”, faptă ce le poate aduce amatorilor de senzații tari amenzi de la 6.000 de euro, la 600.000 de euro. În Baleare, în ultimii ani s-au înregistrat mai multe accidente mortale.Scopul acestei legi este de a impune „o schimbare reală a modelului turistic a acestor destinaţii”, a scris Guvernul regional.

Compus din insulele Mallorca, Menorca, Ibiza şi Formentera, Arhipelagul Baleare a primit aproape 14 milioane de turişti în 2018, fiind astfel a doua regiune turistică din Spania, la rândul său a doua cea mai importantă destinaţie turistică din lume. Faimoase pentru apele sale cristaline şi pentru golfuri, Insulele Baleare atrag o clientelă formată din tineri europeni care vin să petreacă prin oferte low-cost. Un fenomen care îi nemulţumeşte pe unii dintre locuitorii arhipelagului şi pe care administraţia locală încearcă de câţiva ani să-l limiteze, notează AFP.