Berlin a găzduit recitalul grupului de jazz VanDerCris Quintet

Berlin a găzduit recitalul grupului de jazz VanDerCris Quintet

La data de 3 octombrie, Kunstfabrik Schlot din Berlin a găzduit recitalul grupului de jazz VanDerCris Quintet. Evenimentul a avut loc în cadrul festivalului My Unique Jazz manifestare sub egida EUNIC.

În formula deja consacrată, cu Horia Crișovan la chitară, Lucian Nagy la instrumente de suflat,  Marcelle Poaty Souami la clape, Dănuț Blaga la contrabass și Florin Cvașa la tobe, VanDerCris Quintet a încîntat pe cei 100 de spectator prezenți. Compozițiile lui Horia Crișovan au fost într-un mod excepțional tușate de improvizațiile lui Lucian Nagy și ale lui Marcelle Poaty Souami. O sumă de povești frumoase exprimate prin sunete și acorduri fusion jazz de cel mai înalt nivel. Am asistat la prelucrări excepționale ale unor teme populare în mod foarte fericit associate cu acorduri de jazz modern și classic.

Berlin, gazda recitalul grupului de jazz VanDerCris Quintet

Măiestria lui Horia Crișovan, talentul său componistic, imaginarul aproape fără limite demonstrat de Marcelle Poaty Souami și Lucian Nagy au făcut din recitalul trupei timișorene un adevărat regal. Atmosfera a fost una plăcută publicul cunoscător și iubitor al genului savurînd momentele de mare măiestrie ale membrilor trupei. Remarcabilă această reacție caldă a publicului, concertul grupului timișorean venind imediat după ce pe scena festivalului performase o trupă cipriotă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concertul a fost precedat de o prelegere ținută la sediul ICR Berlin despre Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023 la care au participat în jur de 15 invitați, printre ei aflîndu-se și domnul Mikko Fritze, directorul Institutului Cultural Finlandez din Berlin. Prelegerea care a fost moderată de domnul Cristian Niculescu, director al ICR ”Titu Maiorescu” din Berlin, a fost presărată cu interviuri ale unor personalități de marcă din societatea civilă timișoreană, un scurt interviu acordat de primarul Dominik Fritz pentru Deutsche Welle și imagini din municipiul Timișoara.

Colaborarea dintre ICR Berlin și Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023 a fost un success.