Tudor Chirilă și colegii lui de trupă erau beți când au ales numele „Vama Veche”

Tudor Chirilă și colegii lui de trupă erau beți când au ales numele „Vama Veche”Tudor Chirilă Sursa foto: Arhivă EVZ

Tudor Chirilă a dezvăluit detalii din viața sa personală și despre începuturile celebrei formații „Vama Veche”.

Tudor Chirilă a fost invitat în cadrul podcastului „Ac de siguranță”, realizat de Răzvan Exarhu, gazda emisiunii matinale de la Rock FM. În această discuție, cântărețul a abordat subiecte precum experiențele sale cu mersul la psiholog și la biserică, povestea nașterii formației „Vama Veche” și ce l-a determinat să renunțe la motocicletă.

Cum a fost ales numele formației „Vama Veche”

Tudor Chirilă a dezvăluit că, la momentul alegerii numelui formației, el și colegii săi au avut multe discuții și au luat în considerare mai multe opțiuni. Totuși, numele „Vama Veche” li s-a părut cel mai potrivit, reflectând în mod adecvat personalitatea și stilul lor muzical. De asemenea, cântărețul a adăugat că în momentul în care au hotărât numele, toți membrii trupei erau beți.

„Până am găsit Vama Veche am discutat multe nume: Verii lui Ştefan, Sarmalele calde, Căluţul de mare, La scoica nu-ştiu-ce. Eram foarte beţi în dimineaţa în care încercăm să dăm un nume formaţiei.

Ne-a plăcut foarte mult Vama Veche, pentru că rezonează cel mai mult cu noi. Deşi şi în 2 mai ne plăcea. Când ne-am trezit din beţie ni s-a părut că Vama Veche e un nume de căcat, dar l-am păstrat, pentru că aşa ne-am promis în seara aceea”, a spus Tudor Chirilă.

Formația a cântat zece ani, după care s-a destrămat, la fel ca localitatea, spune Tudor Chirilă. Cântărețul a vorbit și despre faptul că a mers o perioadă lungă de timp la terapie, însă la un moment dat trebuie să întrerupi și acest proces, pentru a-ți da seama dacă funcționează.

Nu mai merg la terapeut acum. Cred că la un moment dat trebuie să întrerupi, pentru că altfel nu îţi poţi da seama dacă funcţionează. Terapeutul e ca un duhovnic, nu o poţi lua de la capăt cu altul. La terapie eşti mult mai ajutat să găseşti singur nişte răspunsuri, în timp ce la duhovnic eşti mai subordonat.

Duhovnicul e o figură morală şi superioară. Terapia la psiholog, însă, e o formă de a discuta mai mult cu tine. Am vorbit foarte mult timp la terapie despre părinţi şi despre copilăria mea. Am considerat mereu că am avut o copilărie fericită. Eu cu inteligenţa emoţională sunt destul de praf, trebuie să exersez empatia, recunosc. Am făcut terapie cu un psiholog”.

În același context, artistul a menționat că merge la biserică din 1992, la părintele Marchiș.

De ce a renunțat la motocicletă

În discuția avută cu Răzvan Exarhu, Tudor Chirilă a vorbit și despre motivul pentru care a renunțat pentru totdeauna la mersul pe motocicletă. Accidentele multiple l-au determinat pe artist să aleagă mașina.

Am intrat în unul, cu motocicleta. Mi-am ridicat motorul şi i-am zis «Eu sunt vinovat că am dat peste tine»... Am mers la poliţie. Am reparat motorul, dar nu mă mai dau cu el. Era un TIR-ist să mă bage într-un zid, pe lângă Obor. Şi am mai avut un accident şi cu o maşină”.