"Revoluția din 1968 a luptat pentru libertatea sexuală totală, care nu mai accepta standarde", spune Papa emerit german în textul de 18 pagini publicat în "Klerusblatt" –  bavarez lunar pentru cler.

Despre notiţele deja devenite celebre mai puteţi citi şi aici: 

"Pedofilia a fost apoi diagnosticată ca permise și adecvate", a scris el   Textul Papei Benedict al XVI-lea,  a avut efectul unei bombe între anumiți teologi sau printre victimele abuzurilor sexuale. Este o "Explicație falsă și jenantă" spune Jose Andres Murillo, o victimă  a abuzurilor sexuale.

Papa Benedict  „face parte din problema abuzului și complice la tăcere“ 

Teologul american Brian Flanagan judecă într-un tweet că legătura pe care Benedict o face cu anii 60 este "o explicație falsă și jenantă". Brian Flanagan a calificat scrisoarea ca fiind „ruşinoasă”, întrucât ideea că abuzul clericilor asupra copiilor a fost o consecinţă a anilor 60, când a avut loc o presupusă prăbuşire a moralităţii teologice, este o explicaţie complet greşită a abuzurilor repetate asupra copiilor şi a muşamalizării sistematice a cazurilor". 

Revoluţia sexuală a dus la formarea „găştilor homosexuale” 

În notiţe analizează modul în care această perioadă a contribuit la „disoluţia conceptului creştin de moralitate”, mai ales în cadrul instituţiilor educaţionale catolice.  Anumiţi episcopi au promovat un catolicism mai modern şi s-au format găştile homosexuale în cadrul seminariilor. El a spus că, din câte îşi aminteşte,  problema pedofiliei „nu a devenit acută decât în a doua jumătate a anilor 80.”

 

Te-ar putea interesa și: