BBC, bruiat de Iran

BBC, bruiat de Iran

Grupul public de radio-televiziune din Mare Britanie, BBC, a anunțat, astăzi, că sateliții care îi difuzează programele în Orientul Apropiat și în Europa au fost ținta unui bruiaj „provenit din Iran”, informează AFP.

„Telespectatorii și ascultătorii BBC din Iran, din Orientul Apropiat și din Europa au constatat perturbări la emisiunile de radio și televiziune. Acest lucru a fost cauzat de un important bruiaj electronic al sateliților pe care BBC îi folosește în Orientul Apropiat pentru a trimite semnalul BBC Persian”, a precizat grupul britanic într-un comunicat. BBC a menționat că tehnicienii „au detectat că interferențele au venit din Iran”.

Grupul a precizat că a luat mai multe măsuri pentru a remedia situația, adăugând că programele în arabă, dar și cele în alte limbi au avut probleme, uneori transmisia fiind întreruptă total.

„Se pare că este o metodă a autorităților iraniene de a limita acoperirea mediatică a consecințelor unor alegeri litigioase. Orice tentativă de blocare a canalului BBC Persian este nejustificată și contravine tratatelor internaționale în ceea ce privește sateliții de comunicare. Cei care încearcă să-i blocheze trebuie să se oprească imediat”, a comentat Peter Horrocks, director ale BBC World Service.

Ne puteți urmări și pe Google News

Horrocks a menționat că John Simpson, corespondentul BBC la Teheran, și cameramanul său au fost arestați pentru scurt timp. El a adăugat că jurnaliștii prezenți în Iran au fost supuși unor presiuni din partea autorităților pentru a nu trimite în străinătate imagini cu manifestațiile de protest izbucnite în capitala iraniană după realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad pentru un nou mandat de preşedinte al țării.

CITIȚI ȘI:

Violenţe la Teheran Ciocniri la Teheran. Ahmadinejad victorios