Băutura recomandată de Sofia Vicoveanca. „Trebuie să mă mențin.” Ce beneficii pentru sănătate are

Băutura recomandată de Sofia Vicoveanca. „Trebuie să mă mențin.” Ce beneficii pentru sănătate are Sofia Vicoveanca. Sursa foto: EVZ

Sofia Vicoveanca, una dintre cele mai cunoscute artiste de muzică populară, a dezvăluit care este băutura pe care o consumă pentru a-și curăța gâtul și plămânii. Vedeta a povestit că trebuie să se mențină și că este foarte atentă la alimentație.

Sofia Vicoveanca, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară din Bucovina, a dezvăluit cum își menține sănătatea și silueta. Vedeta în vârstă de 81 de ani apelează la câteva rețete naturiste și își prepară o licoare pentru a-și curăța gâtul și plămânii.

„Când sunt răcită, răgușită, mai folosesc câteva rețete naturiste. Luați un gălbenuș de ou, un pic de unt cald, cât o nucă, și amestecați totul cu o lingură de zahăr. Se freacă foarte bine și, după ce se face ca o spumă, se toarnă lapte clocotit. Se bea cald, înainte de culcare. Este bun pentru plămâni, pentru răceli. Iar pentru răgușeală puteți face un terci din mămăligă, un fel de păsat, cu puțin unt și miere. E un deliciu, face tare bine la gât.

O să scot o cărticică în care o să adaug și aceste sfaturi”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru ego.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum are grijă Sofia Vicoveanca de sănătate

Interpreta de muzică populară a povestit că nu poate ține diete, dar că este foarte atentă la ce mănâncă.

„Dumnezeu îmi păstrează gabaritul. Eu nu am voie să țin cură de slăbire, pentru că ar curge pielea pe mine. Așa că trebuie să mă mențin. Eu consum foarte multe crudități. Dimineața îmi fac un suc din țelină, morcov, sfeclă roșie, măr, cartof crud, roșie și câteva picături de lămâie. În rest, consum foarte multe salate. Mai mănanc branză, ouă. Seara nu prea mănânc, dar din când în când mai poftesc la câte ceva dacă mă uit la vreun film. Cafea nu beau, alcool nici atât, țigara nu știu să o mânuiesc, în schimb beau foarte multe ceaiuri”.

Sofia Vicoveanca a explicat și de ce nu bea cafea. Mai mult, artista a mai povestit că nu mai gătește de o bucată bună de timp și că preferă să mănânce minuturi, mai exact ouă moi și pâine prăjită.

„Acum nu mai gătesc pentru că dacă fac o ciorbă, cine mănâncă mai multe porții? Eu merg pe minuturi, îmi plac ouăle moi, așa cleioase, cu pâine prăjită, cu o țâră de unt, să știți că îmi place smântâna, smântâna cu mămăliguță, nu mă feresc de grăsimi, cam 2 mese pe zi, cam așa e.Nu beau cafea, că am tensiune oscilantă și mă mai cruț, un capuccino cu lapte mult, ceaiuri, te miri ce!”, a declarat artista.