Băutura consumată de milioane de adolescenți, pericol pentru sănătate. Se găsește și în România

Băutura consumată de milioane de adolescenți, pericol pentru sănătate. Se găsește și în România

Una dintre cele mai populare băuturi cu lapte consumată de tinerii din întreaga lume, poate reprezenta un real pericol pentru organism. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la efectele dezastruoase pe care această băutură pe poate avea.

"Bubble tea"  sau "milk tea" este denumirea celebrei băuturi pe care tinerii din întreaga lume pe consumă. Mai ales în ultimii doi ani, acest tip de băutură dulce preparată cu lapte a căpătat notorietate. Un studiu recent legat de acest sortiment de ceai pregătit după o rețeta asiatică arată rezultate îngrijorătoare. Conform specialiștilor, băutura preferată de tineri din întreaga lume reprezintă un pericol pentru sănătate.

Bubble tea, pericol pentru sănătate

Băutura cu lapte este prezentată de cei mai mulți dintre tineri ca fiind una extrem de delicioasă. Mai mult, deși la început se găsea doar în zona Asiei, ulterior Bubble tea a ajuns în Europa. Aceasta se găsește în numeroase state inclusiv în România.

Studiul care a scos la iveală detaliile îngrijorătoare legate de această băutură a fost realizat de Journal of Affective Disorders.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma analizei specialiștii au făcut o serie de constatări neașteptate. Se pare că o serie de probleme de sănătate mintală au legătură cu consumul acestei băuturi.

Conform datelor existente în spațiul public Bubble Tea sau Milk tea așa cum este în general denumit sortimentul, a apărut pentru prima dată în Taiwan. Băutura preferată de tineri considerată nouă pe piață ar fi fost pregătită pentru prima dată în anii '80, arată datele publice culese pentru studiul respectiv.

Bubble tea, pericol pentru organism

Bubble tea, Sursa: Dreamstime.com

Amestecul de ceai din plante, fructe, boabe de tapioca și lapte sau frișcă le poate da chiar dependență tinerilor. De altfel, în Asia, băutura este printre cele preferate de tineri.

Boabele de tapioca au formă sferică, sunt transparente și se pot consuma. Acestea sunt pregătite din făină de tapioca, un sortiment de amidon ce provine din extracția de la o rădăcină de arbust. Maniocul crește în America de Sud.

tudiul realizat de Journal of Affective Disorders nu este singurul realizat în acest sens. Universitatea

Universitatea Tsinghua și Centrul Universitar de Finanțe și Economie din China au pus de asemenea sub lupă, efectele acestei băuturi. Astfel, cercetătorii acestei analize susțin că tinerii care consumă Bubble Tea au un risc mai crescut de depresie. Studiul a fost realizat pe 5281 de studenți.