Ceaiul din cozi de cireșe, beneficii nebănuite. Cum trebuie consumat şi în ce cantitate

Sursa foto: Pixabay

Ceaiul din cozi de cireșe are beneficii nebănuite. Cireșele sunt o sursă extrem de bogată de minerale (în special potasiu), vitamine, proteine, fibre și sunt pline de antioxidanți. 

Ceaiul din cozi de cireșe are beneficii nebănuite. Cireșele conțin compuși flavonoizi polifenolici numiți antociani. Şi au proprietăți antiinflamatorii puternice, dovedite științific. Majoritatea oamenilor consumă în mod obișnuit cireșe și aruncă cozile. Dar, ca și fructele, sunt pline de beneficii pentru sănătate.

Cozile de cireșe au fost folosite de secole în fitoterapie ca soluție diuretică eficientă şi sigură. Se crede că aceste efecte diuretice se datorează în principal bioflavanoidelor și sărurilor de potasiu conținute în cozi.  Antocianinele din cozi au, de asemenea, o valoare considerabilă pentru sănătatea creierului și s-a dovedit că îmbunătățesc memoria.

Ceaiul din cozi de cireșe este diuretic

Consumul de ceai de cozi de cireșe în mod regulat contribuie la funcționarea optimă a aparatului urinar, dar și la eliminarea lichidelor reținute în corp. Este recomandat în mod special pentru a trata afecțiunile tractului urinar (infecții urinare, litiază renală). Acesta se prepară foarte ușor și are o mulțime de beneficii pentru organism.

Puneţi o lingură de cozi de cireșe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lăsaţi-o la infuzat pentru 5-10 minute. Strecuraţi ceaiul de cozi de cireșe și beţi-l de două ori pe zi (dimineața și seara), cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă, în cure de 30 de zile, maxim.

Sursa foto: Pixabay

Pierdere în greutate

Cozile de cireșe sunt adesea recomandate pentru a ajuta la reglarea metabolismului și pentru a sprijini pierderea în greutate. Datorită capacității lor de a ajuta organismul să elimine toxinele, se crede că tulpinile de cireșe ajută organismul să elimine grăsimea și celulita și că ajută pielea să-și păstreze forma și elasticitatea pe tot parcursul procesului de pierdere în greutate.

Codițele de cireșe conțin vitamina B1, vitamina C și vitamina D. Datorită efectului diuretic, dar și antioxidanților pe care îi conține, băutura este săracă în calorii și crește rezistența organismului în fața mai multor boli.

Codițele de cireșe au următoarele proprietăți: îmbunătățesc sănătatea ficatului; ajută la scăderea colesterolului; curăță rinichii și previn formarea calculilor renali; au efect calmant și întăresc nervii. Totodată, luptă împotriva infecțiilor urinare. Datorită conținutului ridicat de potasiu, cozile de cireșe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator.

Tractul urinar

Datorită proprietăților lor puternice diuretice și antiinflamatoare, tulpinile de cireșe sunt adesea folosite, fie sub formă de pudră, fie sub formă de ceai, pentru a ajuta la curățarea rinichilor și a tractului urinar și pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu afecțiuni precum infecțiile urinare, cistita interstițială și bolile glomerulare. în general.

Tulpinile de cireșe pot ajuta, de asemenea, la descompunerea și la curățarea pietrelor formate în tractul urinar și rinichi. Fitoterapia este deosebit de eficientă în atenuarea rapidă a simptomelor și pentru a ajuta la susținerea sistemuluiurinar.