Evenimentul Zilei > International > Bătălia secunzilor. Cine a câștigat dezbaterea Kamala Harris – Mike Pence
Bătălia secunzilor. Cine a câștigat dezbaterea Kamala Harris – Mike Pence

Bătălia secunzilor. Cine a câștigat dezbaterea Kamala Harris – Mike Pence

A fost o confruntare ieșită din comunul ciocnirilor Trump-Biden.

Bătălia electorală din campania pentru președinția Statelor Unite ale Americii (SUA) a ajuns, miercuri seară, la faza în care s-au confruntat cei doi vicepreședinți. Este vorba despre Kamala Harris, propusă de democratul Joe Biden pentru această funcție, și de Mike Pence, cel care ocupă această funcție, fiind „secundul” președintelui Donald Trump. Este singura confruntare directă dintre cei doi, în timpul campaniei electorale.

Se poate spune că, practic, Kamala și Mike nu au stat față în față, pentru că au fost despărțiți de un pexiglas.

Au fost dezbătute febril mai multe probleme. Bineînțeles, prima discuție s-a învârtit în jurul pandemiei provocate de coronavirus și modul în care actualul șef de la Casa Albă a gestionat această criză. S-a discutat, de asemenea, despre Curtea Supremă și problema taxelor și impozitelor.

Chiar dacă au existat și momente mai aspre în timpul discuțiilor, a fost o confruntare semnificativ „mai cordială” decât cea dintre Donald Trump și Joe Biden, după cum remarcă jurnaliștii de la foxnews. 

A existat un moment tensionat

Întreruptă de Mike Pence, la un moment dat, în timp ce discuta despre subiectul impozitării, Kamala Harris a replicat: „Domnule vicepreședinte, vorbesc, eu vorbesc!…” Vicepreședintele de la Casa Albă a replicat: „Ar fi foarte important dacă ați spune adevărul”.

În prezent, marea probleme este, și în SUA, pandemia de coronavirus. Americanii au înregistrat aproximativ 210.000 de decese și peste 7,5 milioane de cazuri de infectare confirmate. A fost momentul în care Kamala Harris a lovit: „Poporul american a fost martorul a ceea ce înseamnă cel mai mare eșec al oricărei administrații prezidențiale din istoria noastră țară.”

În timpul pandemiei, Joe Biden l-a atacat constant pe adversarul său pentru Casa Albă, invocând faptul că Donald Trump a minimalizat efectele pe care le creează coronavirusul.

„Această administrație și-a pierdut dreptul la realegere. Ei nu au soluții pentru această problemă, iar Joe Biden are”, a mai afirmat vicepreședintele propus.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: