Evenimentul Zilei > Politica > Bătaie mare pentru Primăria Constanța. Nume bombă printre candidați
Bătaie mare pentru Primăria Constanța. Nume bombă printre candidați

Bătaie mare pentru Primăria Constanța. Nume bombă printre candidați

Pe lista candidaților care doresc fotoliul de primar al municipiului Constanța s-au înscris mai multe nume celebre.

Până acum, Stelian Ion (USR) şi Vergil Chiţac (independent, susţinut de PNL) şi Horia Constantinescu şi-au anunţat candidaturile, în timp ce Decebal Făgădău (actualul primar PSD) amână momentul.

Prezența omului de afaceri Mohammad Murad a surprins pe toată lumea, deoarece acesta nu părea dispus să se implice în politică.

În zona Mamaia Nord şi în sudul litoralului are investiții uriașe în industria turismului.

„Sunt candidat, dar nu sunt al unui partid, momentan. Dacă se schimbă lucrurile în PNL, s-ar putea să fiu. Voi candida sigur. Momentan sunt independent şi voi anunţa paşii şi proiectele următoare când voi inaugura complexul”, spune Murad, făcând referire la inaugurarea complexului hotelier din staţiunea Olimp: Amfiteatru-Panoramic-Belvedere.

În acest moment, PNL Constanţa susţine candidatura independentului Vergil Chiţac, cel care în 2016 a pierdut în faţa lui Decebal Făgădău. Ajuns senator al României, Amiralul (r) Vergil Chiţac, fost rector al Academiei Navale, a plecat din Partidul Naţional Liberal.

„Să ştiţi că PNL nu l-a susţinut niciodată pe Vergil Chiţac. M-aş fi bucurat ca domnul Chiţac să nu fi părăsit niciodată PNL”. Mai spune Mohammad Murad.

Mohammad Murad a venit în România în 1982 din Liban ca să studieze medicina şi a ajuns după 30 de ani să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară. El spune că veni­turile celor şase unităţi de cazare din lanţul Phoe­nicia pe care antre­prenorul le deţine pe litoral se situează între 15 şi 20 milioane de euro.

Revoluția din 1989  l-a prins ca medic la spitalul Colentina. Din anii 1990, s-a apucat de turism. Mai întâi a deschis o terasă în Regie, în 1990, apoi a înfiinţat cu un român o firmă de import, care se numea Pisica Neagră. A urmat o a doua firmă, numită Prometeu.

Muhammad Murad deține acum aproape 4.000 de locuri de cazare pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun.

De asemenea, în complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, Murad a investit 10 milioane de euro.

În același timp, omul de afaceri a preluat și o altă emblemă a turismului românesc, hotelul Lido din București, potrivit dcnews.ro