Jurnaliștii de la Deschide.md anunță că procurorii au terminat urmărirea penală și au trimis dosarul în judecată,  este menționat într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG), care este însoțit de imagini video, unde se vede că Brăguța este bătut cu o deosebită cruzime de colegii de celulă. În imagini se vede clar cum gardienii se uită pasivi la „spectacol”

„Poliţiştii sunt acuzaţi de manifestarea consimţământului tacit la comiterea actelor de tortură de către co-deţinuţi în privinţa lui Andrei Braguţa, precum şi pentru supunerea victimei la tratamente inumane. În acţiunile co-deţinuţilor procurorii au reţinut aplicarea, cu consimţământul tacit şi expres al poliţiştilor din izolator, a violenţei, tratamentului inuman şi vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale, comise în privinţa cetăţeanului Braguţa”, mai menționează Procuratura Generală. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, agresorii pot primi  de la 8 până la 15 ani închisoare. În același timp,  Procuratura Generală continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa altor 10 poliţişti ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, bănuiţi de tratament inuman aplicat victimei, numărul acestora.

Reamitim că  Andrei Braguța, bărbatul de 32 de ani, avea vânătăi pe corp când a fost adus la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, unde, la 26 august, a murit. El se afla la evidenţa medicului psihiatru. Aureliu Suhan șeful Departamentului Instituții Penitenciare, a declarat anterior că la o oră și 40 de minute după ce a fost adus la Penitenciarul nr. 13, bărbatul a fost plasat în staționar.