”Vorbind despre ce am preluat şi despre corupţie, am acuzat două contracte: EADS şi Bechtel. Nu întâmplător domnul Şova s-a făcut că a dispărut originalul contractului cu Bechtel. Eu zic că trebuie recuperat şi investigat cum a ajuns România să semneze fără licitaţie, fără o imagine clară asupra costurilor un asemenea contract, fie că vorbim de EADS, fie că vorbim de Bechtel, fie că vorbim despre ce se întâmplă la Administraţia Domeniilor Statului. Este o altă zonă pe care eu cred că instituţiile statului ar trebui să o investigheze. Sigur, împreună cu şi în mod corect cu ceea ce a făcut fratele meu, nu vreau să se creeze imaginea că aş vorbi de altele fără să mă gândesc la ceea ce este în apropierea mea. Toate aceste lucruri trebuie investigate”, a spus preşedintele.

”(Victor Ponta – n.r.) trebuie să îl aibă în vedere şi pe socrul lui când face controale la ADS, pentru că nu întâmplător a fost adus ADS în subordinea directă a prim-ministrului. Marele păpuşar la ADS este domnul Ilie Sârbu, tata socru”, a afirmat Băsescu.

”La EximBank, s-a făcut un trafic de influenţă uriaş cu privire la numirile care s-au făcut acolo şi va trebui să vedem evoluţia Exim Asigurări şi EximBank ca urmare a acestor numiri. (…) Şi aici şeful cancelariei prim-ministrului este unul din marii sforari ai numirilor, domnul Viorică. Dar nu numai la EximBank, la toate. Premierul îşi face treaba prin acest şef de cabinet”, a spus şeful statului.