Evenimentul Zilei > Politica > Zi de sărbătoare la sediul USR-PLUS. „Românii au înțeles că pot scăpa de oricecoșmar”
Zi de sărbătoare la sediul USR-PLUS. „Românii au înțeles că pot scăpa de oricecoșmar”

Zi de sărbătoare la sediul USR-PLUS. „Românii au înțeles că pot scăpa de oricecoșmar”

Dan Barna, liderul USR, a declarat că este foarte mulțumit de scorul obținut la alegerile europarlamentare și de faptul că a câștigat Municipiile roșii: București, Iași, Craiova, etc.

„Este rezultatul unei mobilizări istorice, românii au înțeles că mobilizându-se pot scăpa de orice coșmar. Este un rezultat ușor peste așteptări, dar am câștigat în centrele urbane. În momentul de față, Europa înseamnă în România USR-PLUS. Vom putea duce la mesajul nostru la nivel european și vom avea forța necesară de negociere. Guvernul trebuie să plece. De mâine, prioritatea va fi să promovăm votul prin corespondență și votul electronic. Nu mai putem să acceptăm ca țară ca românii să fie umiliți astfel că primarul Amsterdamului și-a cerut scuze pentru jena provocată că MAE nu a fost în stare să organizeze scrutinul. Este o prioritate pentru România să simplifice procedura de vot. Felcit populația României pentru mobilizarea de ieri care a arătat că România este un stat european cu o populație care își dorește o justiție independentă. România se însănătoșește. USR-PLUS este alternativa de viitor. Alianța USR”, a declarat Dan Barna.

PLUS a obținut, potrivit rezultatelor parțiale ale Biroului Electoral Central date publicității luni, la ora 11, 20,51% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare.