Evenimentul Zilei > Social > Barem ȘOCANT pentru intrarea în ISU: 5 ABDOMENE
Barem ȘOCANT pentru intrarea în ISU: 5 ABDOMENE

Barem ȘOCANT pentru intrarea în ISU: 5 ABDOMENE

În contextul afirmației lui Raed Arafat în care anunța achiziții de aparatură în valoare de 600 milioane de Euro pentru IGSU, un prorector comentează baremul de testare al celor ce urmează să intre în IGSU.

„Plecând de la o știre despre soția unui șef ISU care n-a reușit să obțină, la un concurs de trecere în corpul ofițerilor din instituție, nici măcar nota 1 la proba sportivă de viteză, m-am dus, de curiozitate, să văd Anexa MAI cu toate baremele pentru evaluarea performanţelor fizice ca să treci de la subofițer la ofițer în cadrul ISU”, comentează pe contul său de Facebook, Georgeta Condur, prorector al Universității Petre Andrei din Iași.


Aceasta analizează baremul și procedurile: „M-a bușit râsul când am văzut cât de scăzute sunt standardele. N-am condiții să-mi măsor acum performanțele actuale la cele două probe de alergare (viteză pe 50 de m și rezistență pe 800 de m), dar, din ce știu, cred că alerg mai repede decât doamna soție ISU și dacă fug pe tocuri cui. Nu vreau, totuși, să comentez doar pe impresii și amintiri, așa că m-am concentrat pe proba de flexie abdominală (abdomene), care poate fi reprodusă ușor oriunde.

Ei, bine, baremele la abdomene (în două minute, cu sprijin la picioare) mi s-au părut de toată jena la toate categoriile de vârstă, indiferent de sex.

Mi-am testat și eu pe loc performanța de fumătoare și fără antrenament fizic, aflată spre coada categoriilor de vârstă: nota 10 din prima încercare. Nu, nu doar pe baremul corespunzător femeilor de vârsta mea, ci și pe baremul de ofițeri bărbați în prima grupă de vârstă, adică sub 30 de ani! :)))

Conform baremului pentru trecerea la gradul de ofițer ISU, bărbat sub 30 de ani, iei nota 10 cu 40 de abdomene, mare fâsâială. În ultima grupă de vârstă, situația e de-a dreptul caraghioasă: bărbat fiind, ai nota 10 cu 15 abdomene și notă de trecere cu doar 5, în timp ce femeile iau nota 10 cu 11 și notă de trecere (5) cu… atențiune-atențiune… o singură flexie abdominală (!!!). Pardon, mai multe faceți voi pe plajă, dacă vă foiți de la căldură.

Cu așa bareme, nu e de mirare că e plină țara de ofițeri burtoși și de tot felul de cuconet și balabuste cu grade și teamă mi-e nu numai că trebuie să le plătim pensii speciale, ci și că, în cazul unor situații de urgență în teren, trebuie să le car eu în cârcă. Dar acum ne-am scos măcar cu generațiile viitoare, fiindcă vom avea manual de Educație fizică.”


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgeorgeta.condur%2Fposts%2F10210980505602087&width=500" width="500" height="284" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>