Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbatul acuzat de dispariția misterioasă a trei surori a intrat în greva foamei
Bărbatul acuzat de dispariția misterioasă a trei surori a intrat în greva foamei

Bărbatul acuzat de dispariția misterioasă a trei surori a intrat în greva foamei

Vasile Lavric, rădăuțeanul suspectat că le-a omorât pe cele trei surori Iordache, a început forma de protest în Penitenciarul Botoșani, unde se află încarcerat

Vasile Lavric (56 de ani) a ajuns pe prima pagină a ziarelor la mijlocul lunii aprilie 2014, când ofiţeri şi procurori de la Bucureşti au descins la locuinţa sa şi la cea a părinților săi, unde au căutat probe care să ducă la aflarea adevărului într-un caz de dosarele X. Trei surori au dispărut fără urmă de mai mulți ani, una dintre ele fiind chiar fosta soție a lui Lavric, iar anchetatorii bănuiesc că rădăuțeanul le-a omorât și le-a ascuns cadavrele. După ce-au săpat prin toată gospodăria părinţilor lui Vasile Lavric, anchetatorii au găsit mai multe fragmente osoase, care s-au dovedit ulterior a fi de origine animală. Lavric a fost cercetat pentru dispariţiile misterioase şi în 2005-2006 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, însă dosarul a fost închis din lipsă de probe. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte au redeschis la sfârşitul anului trecut ancheta în acest caz, pe care presa locală l-a numit „Elodia x 3”.

Și-a pocnit nevasta cu ciocanul în cap

Lavric a fost arestat pe 16 aprilie de către Tribunalul Bucureşti, dar nu pentru dispariţiile misterioase, ci pentru o presupusă tentativă de omor comisă în urmă cu 14 ani asupra fostei sale soții, Nicoleta Lavric. El este acuzat că în noiembrie 2000 i-a dat cu ciocanul în cap soţiei sale, femeia ajungând la spital. Procurorii au reconstituit tentativa de omor pe baza documentelor medicale şi a unei declaraţii din cererea de divorţ depusă de victimă în 2005, cu câteva zile înainte de a dispărea fără urmă. „Venind de la o petrecere, soția mea, fiind amețită de alcool, m-a împins cu un scaun, trântindu-se cu capul de marginea sobei”, a explicat Lavric. Despre surorile dispărute spune că ar fi în Italia. „Sunt nevinovat și voi demonstra asta. E făcătura soacrei mele, care îmi vrea numai răul. Ea a ascuns fetele și știe unde sunt. Am s-o dau în judecată și va plăti”, a declarat Lavric.

Lavric va fi dus într-un spital

Purtătorul de cuvânt al penitenciarului din Botoșani a confirmat că deținutul Lavric a intrat în greva foamei și a explicat că gestul său de protest i-a fost adus la cunoștință directorului unității de detenție, urmând să fie înștiințat și judecătorul de supraveghere a privării de libertate, iar bărbatul va fi cazat în infirmeria închisorii, fiind zilnic examinat clinic de către un medic. Dacă persoana privată de libertate dorește să își mențină forma de protest, administrația penitenciarului are obligația de a transfera temporar persoana aflată în refuz de hrană într-o instituție medicală din rețeaua Ministerului Sănătății și de a înștiința familia persoanei condamnate sau o persoană apropiată.