Bani de la Uniunea Europeană, pentru infrastructura de atragere a investițiilor în Cahul și Ungheni

Bani de la Uniunea Europeană, pentru infrastructura de atragere a investițiilor în Cahul și Ungheni Sursa foto: Arhiva EVZ

Republica Moldova va beneficia de 1,5 milioane de euro, bani ce trebuie investiți în infrastructura de atragere a investițiilor în două orașe importante.

Uniunea Europeană va oferi suma de 1,5 milioane de euro pentru patru inițiative care vor contribui la crearea și modernizarea infrastructurii de atragere a investițiilor în regiunile Cahul și Ungheni.

Cele patru certificate de suport financiar vor fi oferite miercuri, 24 ianuarie în cadrul unui eveniment organizat cu sprijinul programului finanțat de UE „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” își propune să consolideze coeziunea economică, teritorială și socială în Republica Moldova prin facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive, durabile și integrate și prin îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor din regiunile cheie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bani de la Uniunea Europeană pentru infrastructura din Cahul și Ungheni

Una dintre activitățile programului este aplicarea unui mecanism de sprijin financiar pentru a atrage noi investiții în economiile locale, prin crearea tuturor condițiilor prealabile de infrastructură necesare, după cum notează jurnal.md.

Altfel, în Republica Moldova va exista un minister nou, ce nu va avea portofoliu. Scopul este acela de-a viza exclusiv negocierile pentru aderare, cu Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului de la Chișinău. Care a anunțat și că acest proces ar putea să înceapă în primăvară.

Bani de la Uniunea Europeană

Sursă: Juan Moyano | Dreamstime.com

„O să avem sesiuni de introducere în procesul de negocieri, despre rolul Parlamentului Comparând cu ucrainenii și georgienii, noi am fost mai absenți în Parlamentul European și trebuie să compensăm acest handicap”, a afirmat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai spus că în Basarabia va exista un minister fără portofoliu, care se va ocupa de negocieri, dar nu a precizat cine va fi negociatorul-șef.

„Eu zic să mai așteptăm. Va fi cineva cunoscut, care a fost implicat în procesul de obținere a statutului de țară-candidat, Este bine ca acest lucru să fie spus de Executiv în timpul cel mai apropiat. Oamenii care au fost implicați până acum vor lucra și pe mai departe pentru că contează memoria instituțională, legăturile stabilite cu comisarii europeni”, a spus Igor Grosu, conform  TVR Moldova.