Editura Evenimentul si Capital

Băncile rămân fără clienți la creditele pentru aparate dentare!

Autor: | | 0 Comentarii | 3126 Vizualizari

Părinții din București au scăpat de o cheltuială serioasă. Dacă de mai bine de zece ani băncile se bucurau de clienți ai creditelor pentru achiziționarea aparatului dentar pentru copii, începând de săptămâna aceasta, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSM), din cadrul Primăriei București le oferă gratuit, prin programul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București”. Un astfel de aparat ortodontic costa, într-un cabinet privat, circa 7.000 de lei.

Costurile pentru un dispozitiv de îndreptat dinții au f ost mereu pest e put erile finaciare ale mult or părinți. Astfel, c opiii ai căr or mame și tați nu a veau de unde să scoată circa două mii de eur o pentru îndreptarea dinților, rămâneau cu un c omplex s au chiar cu probleme grave ale danturii. Din disperare, părinții se rugau de stomatologi și ortodonți pentru a le furniza serviciile medicale în rate. Cererea fiind mare, dentiștii, împreună cu băncile, au lansat „creditul pentru aparat dentar”.

Pentru a beneficia de împrumutul b ancar, dentistul și specialistul în ort odonție fur - nizau clienților ade verințe și facturi pr oforme pentru a fi duse la cr editor, un demer s asemănător celor care au cumpărat mașini prin împrumut bancar. Din păcate, unele IFN-uri luau și pielea de pe datorinici prin dobânzi exagerate sau penalități la câteva zile întârziere.

Părinții se îndatorau și pe card de credit

Creditele „pentru dinți” au dispărut din maj oritatea agențiilor b ancare. Libra Bank, de e xemplu, ar e un p arteneriat o clinică dent ară, prin c are societatea medic ală trimit e un proiect de împrumut cătr e s ocietatea bancară, însoțit de c ererea clientului. Banca analizează dacă veniturile pacientului permit rambursarea împrumutului în maximum 60 de luni și în caz favorabil, virează banii direct către clinică. În general, există un plafon de maxim 20.000 de lei.

Băncile care nu au sau nu mai au această linie de credit, oferă un card cu care se poate plăti la orice furniz or de s ervicii, însă care nu po ate furniza bani cash. Limita lui, la BRD de exemplu, este de 25.000 de lei, iar banca stabilește automat o sumă minimă de r a m b u r s a r e lu nară.

Stomatologii susțin că pecienții folosesc deseori aceste tipuri de c ard pentru a-și achita serviciile medicale dentare și că acestea au înlocuit vechiile credite bancare.

Consultații gratuite pentru copii

Simona Halep are un nou antrenor! Ii da o multime de BANI! Ce SALARIU are cel care o pregateste acum

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI