Editura Evenimentul si Capital

Balul Bobocilor, distracţii cu minori în comă alcoolică. Sesizate, autorităţile se spală pe mâini

Autor: | | 0 Comentarii | 731 Vizualizari

O sesizarea făcută la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa dar şi în presă, de un părinte care reclama că Balul Bobocilor la care a participat fiica sa minoră s-a terminat cu colegi de ai ei, transportaţi în comă alcoolică la spital, este ignorată de autorităţi. Vina ar aparţine numai părinţilor şi elevilor.

Părintele care a făcut sesizarea a făcut referire la un Bal al Bobocilor petrecut săptămâna trecută într-un club de noapte din staţiunea Mamaia unde copiii ar fi fost obligaţi să cumpere băuturi alcoolice deşi erau minori. Nu le-ar fi cerut nimeni cartea de identitate. Mai mulţi elevi care au fost găsiţi zăcând în club au fost transportaţi la spital, în comă alcoolică Conducerea liceului din Constanţa i-ar fi transmis părintelui că Balul Bobocilor nu a fost organizat de şcoală. Copiii ar fi cumpărat biletele, din afara şcolii, de la o agenţie care se ocupă cu organizarea balurilor bobocilor pentru liceeni şi studenţi. Pe site-ul şcolii a apărut, acum, şi o menţiune. „Liceul nostru nu se implică în în organizarea Balului Bobocilor pentru anul şcolar 2014-2015”, ONG-urile cer autorităţilor să se autosesizeze

Singura care a reacţionat, după ce „mai mulţi părinţi şi profesori disperaţi au apelat la ajutorul nostru”, este Asociaţia Tinerilor pentru România, filiala Constanţa. „Este obligatoriu ca la fiecare Bal al Bobocilor să existe o echipă de poliție care să supravegheze localul astfel încât minorii să fie feriți de situații în care le sunt vândute băuturi alcoolice și substanțe halucinogene. Tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la acest fenomen și rugăm autoritățile statului să se sesizeze pentru combaterea lui. Tinerii se pot distra mult mai bine dacă nu consumă alcool și droguri, iar aceste vicii profund dăunătoare le pot afecta viitorul și chiar viața”, a declarat Cristian Tănase, Preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România. Semnalul de alarmă pare să nu intereseze insă autorităţile.

ISJ Constanţa- „Părinţii sunt de vină”

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa (ISJ) , Răducu Popescu, dă vina pe părinţi. „Unitatea de învăţământ nu are atribuţii în organizarea evenimentelor din afara şcolii. Aparţine, exclusiv, asociaţiilor de părinţi sau elevilor. În ce priveste consumul de băuturi, există posibilitatea ca la aceste cluburi să se comercializeze băuturi alcoolice minorilor, dar nu este atribuţia ISJ de a verifica aceste aspecte. Pot exista şi elevi care au consumat diferite băuturi, înainte de a veni la bal. Cred că principalii responsabili sunt părinţii. În triunghiul acesta şcoală- elev- părinte, părintele este cel care trebuie să fie informat şi să fie conştientizat de toate aceste pericole la care un copil se poate expune” a explicat inspectorul general şcolar Răducu Popescu, pentru EVZ.

„Poliţia răspunde doar la sesizări”

Şeful IPJ Constanţa, comisar şef Bogdan Despescu promite o monitorizare „în scop preventiv” dar nu crede că este vorba de un fenomen. „Avem date, dar nu conduc spre situaţii deosebite. Dar dacă vom fi semnalaţi despre aceste întâlniri ale unor elevi, vor fi dispuse măsuri în consecinţă. Răspunderea este individuală, pot fi traşi la răspundere şi cei care nu iau măsuri”. Poliţia ar avea doar datoria să constate anumite nereguli, nu să stea în preajma unor tineri care se distrează. „Organizatorii au această responsabilitate. Părinţii au această aribuţiune. Familia trebuie să aibă un rol determinant. Cred că fiecare caz trebuie luat punctual” a adăugat şi adjunctul şefului IPJ Constanţa, comisar şef Adrian Rapotan.

Halep a VOTAT din Paris. FOTO si VIDEO exclusiv! Ce i-a facut un roman atunci cand a vazut-o

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI