Bacalaureat cu repetiție. Au început înscrierile la sesiunea II. Calendarul examenului

Bacalaureat cu repetiție. Au început înscrierile la sesiunea II. Calendarul examenului

Luni, 13 iulie este prima zi de înscriere la pentru candidații care vor să participe la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, 2020, care va începe pe 24 august.

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2020 va avea loc în perioada cuprinsă între 13 și 24 iulie iar prima probă se va desfășura pe 24 august. Rezultatele vor fi afișate pe 2 septembrie, iar pentru a promova examenul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și media generală minim 6.

La înscriere, candidații care doresc să susțină Bacalaureatul în cea de-a doua sesiune vor trebui să documentele necesare, din dosarul de candidat, completate și semnate, fie la secretariatele unităților de învățământ, fie prin mijloace electronice sau prin poștă la adresele indicate de instituțiile de învățământ.

Conform calendarului stabiit de Ministerul Educației, probele scrise ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului vor începe pe 24 august cu Limba și literatura română, vor continua pe 25 august cu proba obligatorie a profilului, pe 26 august cu proba la alegere a profilului și specializării și se vor încheia pe 27 august cu limba și literatura maternă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 28 și 31 august, respectiv pe 1 septembrie va avea loc echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale. Comisiile de bacalaureat de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență.

Rezultatele vor fi afișate pe 2 septembrie (până la ora 12:00) iar pe 2 septembrie (14:00 – 20:00) vor fi primite contestațiile, care vor fi rezolvate până pe 5 septembrie, data la care vor fi afișate rezultatele finale.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Conform informațiilor publicate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, după prima sesiune a examenului de Bacalaureat de anul acesta, rata finală de promovare, după soluţionarea contestaţiilor din etapa specială, a fost de 64,5%. Asta înseamnă că, potrivit informațiilor oferite de autorități, 95.470 de candidați au luat diploma de Bacalaureat în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus.

Bacalaureat 2020. Profesorii au rezolvat contestațiile! Rata de promovare din prima sesiune

Noi reguli de admitere la Politehnica București. Ce schimbări s-au produs anul acesta