Evenimentul Zilei > Actualitate > BACALAUREAT 2014. Matematica, misiune imposibilă pentru candidați
BACALAUREAT 2014. Matematica, misiune imposibilă pentru candidați

BACALAUREAT 2014. Matematica, misiune imposibilă pentru candidați

Peste 30.000 de candidați au susținut, ieri, proba de Matematică la sesiunea din toamnă a Bac-ului 2014 pentru profilul real și alți 4.300 de la profilul uman au avut examen la Istorie.

Unii absolvenți de la profilul real care au susținut examen la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” au declarat că gradul de dificultate al subiectelor a fost mare astfel că n-au reușit să facă mare lucru. „A fost prea greu, ar trebui să ne dea mai ușor să avem șanse să îl luăm“, a declarat Denisa Scafariu absolventă a Grupului Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi”.

Elevii au lipsit de la pregătire

Elevii au recunoscut că profesorii și-au dat interesul și i-au chemat la pregătire peste vară, însă ei nu s-au dus. Totuși, spun ei, eșecul nu li se datorează, ci de vină sunt cei care fac subiectele prea grele. Profesorii sunt de altă părere. Nicolae Constantinescu, lector la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploieşti, susţine că subiectele au fost simple pentru elevii care s-au pregătit: „Până la nota 6 nu ar trebui să fie probleme, sunt porţiuni şi mai dificile însă nu se pune problema promovării dacă elevii au învăţat ceva“.

El a explicat că dezastrul din fiecare an de la Matematică este provocat de elevii care lasă pregătirea pe ultima sută de metri, materia fiind una care necesită pregătire constantă. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2014 continuă vineri, 29 august, cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.