Unii absolvenți de la profilul real care au susținut examen la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” au declarat că gradul de dificultate al subiectelor a fost mare astfel că n-au reușit să facă mare lucru. „A fost prea greu, ar trebui să ne dea mai ușor să avem șanse să îl luăm“, a declarat Denisa Scafariu absolventă a Grupului Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi”.

Elevii au lipsit de la pregătire

Elevii au recunoscut că profesorii și-au dat interesul și i-au chemat la pregătire peste vară, însă ei nu s-au dus. Totuși, spun ei, eșecul nu li se datorează, ci de vină sunt cei care fac subiectele prea grele. Profesorii sunt de altă părere. Nicolae Constantinescu, lector la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploieşti, susţine că subiectele au fost simple pentru elevii care s-au pregătit: „Până la nota 6 nu ar trebui să fie probleme, sunt porţiuni şi mai dificile însă nu se pune problema promovării dacă elevii au învăţat ceva“.

El a explicat că dezastrul din fiecare an de la Matematică este provocat de elevii care lasă pregătirea pe ultima sută de metri, materia fiind una care necesită pregătire constantă. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2014 continuă vineri, 29 august, cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Te-ar putea interesa și: