Unii profesori de la colegiile de renume din Galați s-au declarat nemulțumiți de nivelul prea scăzut al subiectelor la Matematică. "Nu există nicio întrebare care să-l pună în valoare pe elevul de 9,00", au spus aceștia, citați de Viața liberă.
Profesorul Mitică Dudău de la Colegiul Naţional "C Negri" susţine că, de trei ani, se întâmplă acelaşi lucru: elevi de nivelul notei 7,00 reușesc să obțină aceleași rezultate precum cei de nota 9.00. 

"Anul trecut am avut 20 de elevi dintr-o clasă de 25 cu medii peste 9,50. Ceea ce nu este normal. Asta spune ceva despre modul în care au fost făcute subiectele. Faţă de subiectele date în 2009, care au fost foarte dificile, acum e o diferenţă ca de la cer la pământ. Nu mă deranjează că se ia foarte uşor 5,00. Asta e foarte bine, dar nu se face o diferenţiere pentru elevii cu adevărat buni. Nu există nicio întrebare care să-l pună în valoare pe elevul de 9,00. Nici nu mai poţi să le ceri să înveţe, pentru că-ţi vor spune că şi aşa subiectele sunt uşoare".  

De aceeași părere este și profesorul Romeo Zamfir, director-adjunct la Colegiul Naţional "V. Alecsandri". Subiectele ar fi trebuit concepute ca până la 8,50 să poată fi făcute de toţi elevii, dar de la această notă ar trebui să existe grade de dificultate pentru a putea răsplăti şi munca celor care au învăţat mai mult în cei patru ani de liceu".

El a adăugat că, anul trecut, dintr-o clasă de 25 de elevi 11 au avut note de zece şi 20 dintre ei note peste 9,50.