Evenimentul Zilei > EVZ Special > Băbăreasa din Șiria își ajută consătencele să-și otrăvească bărbații
Băbăreasa din Șiria își ajută consătencele să-și otrăvească bărbații

Băbăreasa din Șiria își ajută consătencele să-și otrăvească bărbații

În dimineaţa aceea, când sosise la post, jandarmul șef găsi în prag o scrisoare aruncată nu se ştie de cine. O ridică, o deschise şi nu mică i-a fost uimirea citind un denunţ în adevăr fantastic.

Un anonim scria, la 1932, că o mulţime de femei din Şiria şi-au otrăvit bărbaţii cu arsenic, şi dădea chiar nume precise.

Denunţătorul mai arăta că toate aceste femei se adresaseră unei consătence a lor, anume Duma Floriţa care le procurase otrava. Această otrăvitoare publică utiliza hârtia de muşte, în mare cantitate.

Femeia Duma Floriţa era foarte cunoscută în această comună.

Şeful de post o întrebă fără pregătire… Evident, el nu se aştepta ca otrăvitoarea să-şi recunoască fapta.

Or, de la început, Duma Floriţa răspunse că a lăsat mai mult timp hârtie de muşte în bere, şi pe urmă a dat-o unei femei care-i ceruse un leac.

Băbăreasa

Duma Floriţa avea în sat reputaţia de „băbăreasă”. Sătenii din parte a locului numesc băbăreasă pe un fel de fiinţă hibridă, între vrăjito are şi doftoriţă.

Duma Floriţa e o femeie de vreo 52 de ani, cu pomeţii ieşiţi, suptă în obraji, iar orbitele adânci fac ca, atunci când lumina cade de sus asupra figurii ei, această femeie să pară a avea un cap de mort. Buze subţiri, ochii foarte reci, lasă o impresie de răutate diabolică.

Ea e un fel de magiciană a satului şi, din cercetările ce s-au făcut ulterior, reiese că ar fi dat şi alte ierburi unor femei din sat, ca să-şi suprime bărbaţii. Ar fi utilizat chiar leşie, până ce-a găsit o formulă care s-o mulţumească, în soluţia de hârtie de muşte.

Duma Floriţa fusese pe vremuri servitoare la un spital. Aceasta explică în mare parte renumele de „doftoriţă” de care se bucura în sat.

De la sinucidere la crimă

De la prima întrebare pe care i-a pus-o şeful de post, băbăreasa satului a mărturisit c-a utilizat hârtia de muşte.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: