Laura Codruţa Kovesi a anunțat, miercuri seară, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, susținând că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Kovesi a mai menționat că citația primită vine în momentul în care se trebuia să susțină interviul pentru funcția de procuror-şef european. 

„Fără nicio discuție, demersul nu poate fi caracterizat abuziv. Mai ales comparat cu toate abuzurile care sunt de notorietate, cel puțin în România, pe care le-a săvârșit la conducerea DNA. Este foarte interesant momentul în care vine, și din punctul meu de vedere, un moment în care Europa își dorește un asemenea procuror șef care, prin concepția sa despre drepturile omului, despre modul în care se fac anchetele penale, să servească unor interese din Europa", a declarat Lucian Bolcaș, conform dcnews.ro. 

„Este foarte interesant", a continuat Lucian Bolcaș, „că acest curs al justiției urmează în mod normal la noi și se desfășoară conform tuturor procedurilor care îi permit să se apere și dacă se mai poate apăra. Importante sunt concepțiile doamnei Laura Codruța Kovesi despre justiție și stat de drept, pe care le consideră instrumente ale puterii care trebuie să oprime pe oricine fără niciun fel de restricție. Dacă Europa are nevoie de o asemenea concepție, regret pentru ea".