Evenimentul Zilei > International > Avion Air France, mitraliat cu Kalașnikovul
Avion Air France, mitraliat cu Kalașnikovul

Avion Air France, mitraliat cu Kalașnikovul

Un Airbus A330 aparținând companiei franceze, care trebuia să repatrieze, duminică, cetățeni francezi către Paris, a fost lovit de gloanțe de armă de asalt pe aeroportul din Pointe-Noire, în Republica Congo. Brazzaville a vorbit despre „un incident grav”.

În noaptea de sâmbătă, „un Airbus A330 al companiei a fost avariat în urma unui incident ce a avut loc pe pista aeroportului din orașul Pointe-Noire”, a indicat Air France într-un comunicat.

„Aeronava era oprită în punctul ei de staționare în timpul incidentului, fără echipaj și pasageri la bord”, a precizat Air France.

Aparatul „era plasat sub supravegherea Jandarmeriei Transportului Aerian și a unui prestatar de securitate pentru Air France”, potrivit companiei aeriene, care a declarat că a depus o plângere pentru pagubele cauzate avionului.

Avionul „urma să facă un zbor de repatriere între Pointe-Noire, Bangui și Paris-Charles de Gaulle (AF 4145) duminică (…) Zborul, care inițial era programat să plece la ora 10:00 (ora locală), este amânat cu 24 de ore pentru a permite transportul unei aeronave de înlocuire (Boeing 777-200) și a unui echipaj de la Paris-Charles de Gaulle „, a explicat compania.

În Brazzaville, ministrul congolez al afacerilor Externe, Jean-Claude Gackosso, i-a transmis „regrete profunde” omologului său francez Jean-Yves Le Drian, după acest „incident grav”. „Ministrul mi-a prezentat scuzele din partea guvernului, pe care le-am accecptat”, a declarat ambasadorul François Barateau.

„Incidentul” este legat de o altercație și un dezacord între un agent al DGST (Direcția Generală a Securității Teritoriale) și șeful acestuia, scrie Le Figaro.

Agentul, care era sub influența alcoolului, a tras în aer cu Kalașnikovul din dotare iar unele proiectile au lovit aeronava.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News