Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment global pentru toate femeile care cosnumă paracetamol în timpul sarcinii. Ce păţesc bebeluşii
Avertisment global pentru toate femeile care cosnumă paracetamol în timpul sarcinii. Ce păţesc bebeluşii

Avertisment global pentru toate femeile care cosnumă paracetamol în timpul sarcinii. Ce păţesc bebeluşii

Cu siguranţă mulţi dintre noi am consumat cel puţin o dată paracetamol şi în mod cert sunt şi femei însărcinate care au luat pastila fără să stea prea mult pe gânduri. Ei bine, analgezicul are efecte nocive asupra fătului

Potrivit Descoperă.ro, cercetătorii au descoperit că femeile însărcinate nu ar trebui să consume acest tip de analgezic, deoarece bebeluşii pot suferi de ADHD (tulburare caracterizată printr-un nivel de dezvoltare necorespunzător vârstei în ceea ce priveşte atenţia, activitatea motorie şi impulsivitatea, simptome care pot să apară în orice combinaţie, la şcoală, acasă şi în alte situaţii sociale).
Oamenii de ştiinţă nu sunt încă sută la sută siguri de rezultatul acestui studiu, însă testele se vor repeta. Dacă se va dovedi că paracetamolul are aceste reacţii asupra fătului, studiul oferă o nouă potenţială creşterea a numărului de cazuri de ADHD înregistrate la nivel mondial.
Noua cercetare s-a bazat pe datele colectate de la 64.000 de femei daneze între 1996 şi 2002. Mai bine de jumătate dintre acestea au consumat paracetamol în timpul sarcinii.
„Rezultatele acestui studiu ar trebui să fie interpretate cu grijă, fără a schimba momentan practicile existente”, se arată într-un editorial publicat în acelaşi număr din JAMA Pediatrics.
„Totuşi, ele subliniază importanţa de a nu presupune că este sigură folosirea vreunui medicament în timpul sarcinii”, mai scriu cercetătorii.
Studiul a fost coordonat de Zeyan Liew, de la UCLA, fiind realizat în colaborare cu Jorn Olsen de la Universitatea Aarhus din Danemarca.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Clanul Cârpaci, de neoprit. Cum vor cei mai bogați romi să cotropească Timișoara
  • Cum se pregăteşte PDL să-l lase din braţe pe Predoiu
  • Cardiac în România. Mafia stenturilor se îmbogățește pe spatele bolnavilor disperați
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • LUX de PROST GUST. Imagini din PALATELE guvernanţilor din Ucraina | GALERIE FOTO / VIDEO
  • Cea mai scumpă autostradă din lume: Autostrada de la Soci. Ar fi putut fi asfaltată cu icre negre? | GALERIE FOTO / VIDEO
  • Cele mai SEXY FEMEI din lume. TOP 2014 | GALERIE FOTO