Evenimentul Zilei > Vremea > Avertizare ANM. Temperaturi extreme la final de săptămână
Avertizare ANM. Temperaturi extreme la final de săptămână

Avertizare ANM. Temperaturi extreme la final de săptămână

Vremea. ANM a emis o avertizare de disconfort termic valabilă până duminică seara. Temperaturile vor depăși cu ușurință 30 de grade Celsius.

Duminică de foc, anunță ANM care a emis o avertizare de caniculă și disconfort termic în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice, sudice şi sud-estice. Temperaturi de până la 38 de grade resimțite în aer în aceste două zile, scrie Antena1.

Potrivit ANM, avertizarea este valabilă până duminică, 25 august, ora 22.00, indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, mai ridicate, spre 35-36 de grade local în Oltenia şi Muntenia şi izolat în Banat şi Crişana, unde şi nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 şi 22 de grade.

Duminică, vremea va fi în continuare cãlduroasã, pe arii restrânse canicularã în regiunile vestice şi sudice, unde şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) local va atinge sau va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice, pe arii restrânse în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice şi sud-vestice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10 grade, unde izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: