Evenimentul Zilei > Social > Avertismentul specialistului. Fugiți cât puteți de aceste alimente. Sunt cancerigene
Avertismentul specialistului. Fugiți cât puteți de aceste alimente. Sunt cancerigene

Avertismentul specialistului. Fugiți cât puteți de aceste alimente. Sunt cancerigene

Efectele negative ale zahărului asupra organismului sunt multiple și doctorii ne sfătuiesc să-l ocolim cât putem.

Există un ingredient care creează mari probleme de sănătate și ar trebui să fie evitat cât mai mult cu putință. Este vorba despre zahăr, care poate fi un factor declanșator pentru cancer. Avertizează Profesor Doctor Duygu Derin, care a vorbit și despre alte cauze ce duc la fatala problemă de sănătate: fumatul și poluarea.

Cancerul este cauzat în proporție de 90% de factorii de mediu. Restul de 10% sunt factorii genetici.. Dintre factorii de mediu, pe primul loc este fumatul, apoi condițiile de viață, obezitatea și produsele aditivate.

Dacă renunțăm la fumat, dacă avem grijă de mâncăm și dacă nu trăim în orașe poluate avem mari șanse să nu ne îmbolnăvim de cancer niciodată.

Chiar dacă nu avem un procent clar stabilit, considerăm că produsele alimentare reprezintă o cauză de 30%. În ceea ce privește produsele alimentare, putem spune că printre aditivi se numără nitrații care prelungesc viața produselor. În corp există nitrați, așa cum am spus, și nitriți. Nitrații se transformă în nitriți, devenind cancerigeni”, a explicat medicul oncolog la Antena 3.

Problemele alimentelor cu termen lung de valabilitate

Mari necazuri creează și produsele care au termene lungi de valabilitate. Și acestea ar trebui evitate de consumatori.

În special produsele cu termen lung de valabilitate și produsele rafinate reprezintă factori cancerigeni cu risc ridicat. „În produsele alimentare există mulți aditivi. Dacă vă uitați pe cutia produselor o să vedeți că printre ingrediente, sunt scrise, cu litere mici, aditivi de tipul E22 – E122. Toate acestea prelungesc viața alimentelor însă au efecte secundare care provoacă cancerul.

Dulciurile provoacă obezitate și astfel duc și la cancer. În special duc la cancer de colon, cancer la sân, dar de fapt toate cancerele asociate cu obezitatea au drept cauză, mai mult sau mai puțin, aceste substanțe. Consumul de produse rafinate e foarte comun în zilele noastre. Și asta poate duce la cancer. Trebuie evitate toate dulciurile, a mai afirmat Duygu Derin.