Avertismentul Rusiei care vizează România! Ar putea fi considerată parte din conflictul cu Ucraina. Totul se întâmplă în plin război

Avertismentul Rusiei care vizează România! Ar putea fi considerată parte din conflictul cu Ucraina. Totul se întâmplă în plin război Sursa: Oleksandr Solonenko | Dreamstime.com

Războiul din Ucraina căpătă pe zi ce trece proporții mai dramatice. Ucrainenii fug din calea bombardamentelor, iar statele europene și SUA încearcă din răsputeri să ajute. România este una dintre țările care se implică în acest conflict, însă a primit avertizări de la Rusia. Toți cei care își pun la dispoziția Ucrainei aerodromurile vor fi considerate părți în conflict.

Bombardamentele în Ucraina continuă, iar Rusia pare hotărâtă să câștige acest război. În ciuda numeroaselor sancțiuni primite, atacul nu a încetat, ci a devenit din ce în ce mai violent. În plus, orice implicare a statelor europene nu este văzută cu ochi buni de Kremlin, care lansează avertizări.

Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, a făcut o serie de declarații duminică, prin care avertizează toate statele care acordă ajutor Ucrainei, inclusiv România. Potrivit acestuia, orice țară care își pune la dispoziția Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict.

“Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, citat de agenţia de presă Interfax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vladimir Putin oprește atacul în Ucraina doar atunci când Kievul va renunța la luptă

Președintele rus a acceptat negocieri cu Ucraina, însă nu oprește războiul. Oficialul a precizat duminică faptul că va înceta bombardamentele doar atunci când Kievul va înceta să mai opună rezistență și va îndeplini toate cererile Kremlinului.

Vladimir Putin a avut o conversație cu RecepTayyip Erdogan, președintele turc, în care a susținut că negociatorii ucraineni ar trebui să adopte o abordare mai “constructivă” la discuțiile cu Moscova pentru a ține cont de realitatea de pe teren.

O stenogramă a convorbirii dintre cei doi șefi de stat, care a fost făcută publică, prezintă faptul că președintele rus este mulțumit de modul în care decurge operațiunea din Ucraina, susținând că totul se desfășoară conform planului și programului stabilit, scrie Agerpres.

″A fost subliniat faptul că suspendarea operaţiunii speciale este posibilă doar dacă Kievul opreşte operaţiunile militare şi îndeplineşte cererile bine-cunoscute ale Rusiei″, a precizat Kremlinul.

Rusia numește invadarea Ucrainei ″operaţiune specială″ care urmărește să distrugă capacitățile militare, să epureze ţara de ceea ce ea consideră a fi naţionalişti şi să o transforme într-un stat neutru.

Vladimir Putin susține că Rusia este dispusă la dialog, însă negociatorii ucraineni nu au o abordare constructivă.

″S-a atras atenţia asupra inutilităţii oricăror încercări de a prelungi procesul de negociere, care este folosit de forţele de securitate ucrainene pentru a-şi regrupa forţele şi resursele. Se speră că, în timpul următoarei runde de negocieri planificate, reprezentanţii Ucrainei vor da dovadă de o abordare mai constructivă, luând pe deplin în considerare noile realităţi″, a comunicat Kremlinul.