Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment teribil de la Ministerul Sănătății. „Vom avea…”
Avertisment teribil de la Ministerul Sănătății. „Vom avea…”

Avertisment teribil de la Ministerul Sănătății. „Vom avea…”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a lansat un semnal de alarmă, declarând că în următoarele două săptămâni România va trece prin momente critice.

Afirmațiile ministrului Tătaru au fost făcute în contextul creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu vrisul chinezesc.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități, vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția.

Legislația care intră astăzi (marți – n.r., Legea carantinei şi izolării) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, marţi, după şedinţa de guvern.

În ceea ce privște creșetrea alarmată a numărului de cazuri noi de COVID-19, înregistrat marţi de România, ministrul Sănătății a mai explicat că ne aflăm într-o perioadă de „creștere ușoară”.

„Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri”, a mai spus Nelu Tătaru.

Marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că alți 994 de români au fost depistați, în ultimele 24 de ore, cu noul coronavirus, bilanțul ajungând la 39.133.

Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate.

24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 984.396 de teste.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: