Evenimentul Zilei > International > Avertisment dur venit direct din SUA: Iarna viitoare va fi și mai dificil din cauza Covid-19
Avertisment dur venit direct din SUA: Iarna viitoare va fi și mai dificil din cauza Covid-19

Avertisment dur venit direct din SUA: Iarna viitoare va fi și mai dificil din cauza Covid-19

Un al doilea val al noului coronavirus în Statele Unite ar putea fi mai rău decât primul, deoarece ar coincide cu debutul sezonului gripal, a avertizat marți un oficial din sănătate din SUA. Robert Redfield, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), i-a avertizat pe americani să se pregătească pentru ce va fi mai rău.

„Există posibilitatea ca atacul virusului asupra țării noastre în iarna viitoare să fie chiar mai dificil decât cel pe care tocmai l-am experimentat”, a declarat Redfield într-un interviu pentru The Washington Post, citat de 7sur7.be.

„Vom avea epidemia de gripă și coronavirus în același timp”, a susținut el, subliniind că această combinație ar pune o presiune și mai mare asupra sistemului de sănătate al țării, comparativ cu primul focar.

Statele Unite sunt țara cea mai afectată de Covid-19, cu 44.845 de decese înregistrate marți de Universitatea Johns Hopkins. Peste 820.000 de cazuri au fost diagnosticate în toată țara.

Redfield a remarcat că dacă gripa și coronavirusul ar fi atins maximul în același timp, „ar fi fost într-adevăr, într-adevăr, într-adevăr, cu adevărat dificil”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: