Avertisment alimentar lansat înainte de 1 Mai. Românii, sfătuiți să evite aceste alimente

Avertisment alimentar lansat înainte de 1 Mai. Românii, sfătuiți să evite aceste alimente Sursă: Igor Bukhlin | Dreamstime.com

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a lansat un avertisment alimentar chiar înainte de minivacanța de 1 Mai. Românii sunt sfătuiți să evite anumite alimente din supermarketuri și să păstreze bonurile fiscale.

Paul Anghel, director general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), le-a transmis tuturor românilor să fie atenți când cumpără produse din carne tocată, mai ales, în această perioadă. Mulți români au plecat să își facă cumpărăturile pentru minivacanța de 1 Mai, dar nu toți știu că trebuie să acorde mare atenție modului de etichetare al produsului. Inspectorii ANPC au găsit mai multe nereguli, în ultimii ani, în mai multe supermarketuri din România.

Anghel le-a recomandat românilor să se uite foarte bine la ce aspectul produsului din carne tocată atunci când urmează să îl plătească. „Nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilităţii minimale/datei limită de consum şi a ingredientelor alergene”, a transmis directorul general al ANPC.

Românii trebuie să păstreze bonul fiscal

Paul Anghel a spus că românii trebuie să refuze să primească produse din carne care nu au înscrisă pe etichetă data expirării. De asemenea, nici produsele care au această dată modificată sau depășită nu trebuie cumpărate. Directorul ANPC a mai adăugat că atunci când cumperi bere trebuie să fii atent la starea ambalajului, la limpiditatea lichidului, dar și la data expirării.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cazul în care petreceţi ziua de 1 Mai în zone de agrement, e bine să fiţi atenţi la câteva aspecte. Trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere şi comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate şi anume: existenţa şi funcţionarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate”.

Directorul ANPC i-a sfătuit pe toți românii să păstreze bonul fiscal. În cazul apariției unei probleme, cumpărtorul va putea să se întoarcă la comerciant pentru a face o plângere. Paul Anghel a mai adăugat că românii trebuie să cumpere produse numai din locuri specializate, iar vânztorii trebuie să fie echipați corespunzător.