Evenimentul Zilei > International > Autostrada către aeroportul Bruxelles-Zaventem a fost închisă după identificarea unui automobil suspect
Autostrada către aeroportul Bruxelles-Zaventem a fost închisă după identificarea unui automobil suspect

Autostrada către aeroportul Bruxelles-Zaventem a fost închisă după identificarea unui automobil suspect

Autostrada A201 care duce către aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem, atacat în 22 martie, a fost închisă marți după-amiază în urma identificării unui automobil suspect, relatează postul public de televiziune belgian RTBF și cotidianul La Derniere Heure.

Potrivit Agerpres, compania publică de transport din Bruxelles (STIB) a anunțat că nici autobuzele de pe liniile 12 și 21 nu au acces spre aeroport, iar traseele autobuzelor companiei De Lijn, care asigură transportul interurban, au fost deviate la cererea poliției federale belgiene.

Poliția a oprit un vehicul suspect reperat pe baza plăcuței cu numărul de înmatriculare, iar o echipă a Serviciului de ridicare și distrugere a încărcăturilor explozive (SEDEE) s-a deplasat la locul incidentului.

Pe de altă parte, traficul aerian este oprit pe aeroportul Zaventem ca urmare a unei acțiuni de protest a Belgocontrol, compania ce asigură controlul traficului aerian în Belgia.

În atacul terorist de e 22 martie din aeroportul Zaventem șstația de metrou Maelbeek, au murit 32 de persoane.