Autoritățile din Italia sunt îngrijorate și trag semnalul de alarmă. Mesajul este clar
- Andrei Calin
- 19 iunie 2020, 22:54
Oficialii italieni au transmis un sfat foarte important pentru toți locuitorii peninsulei.
După ce în urmă cu o săptămână în Italia au reapărut semnale de alertă legate de transmiterea coronavirusului, autoritățile sanitare din peninsulă au lansat, astăzi, un apel la prudență adresat locuitorilor. Numărul cazurilor este semnificativ mai ales la Roma.
„În unele regiuni, un număr mare de noi cazuri de COVID -19 continuă să fie semnalat. Situația este în general pozitivă, dar există unele semnale de alertă legată de transmitere”, s-a anunțat în raportul săptămânal care vizează intervalul 8-14 iunie, conform Institutului Superior de Sănătate (ISS).
În această săptămână, în capitala Italiei autoritățile au identificat două focare: unul la un hotel, celălalt într-un imobil ocupat ilegal. Dar, oficialii au precizată că situația este ținută sub control.
Dând aceste două exemple care au creat o situație periculoasă, în raport se menționează că „Acest lucru ar trebui să încurajeze prudenţa, deoarece indică faptul că în unele părţi ale ţării circulaţia virusului este încă importantă. În ansamblu, tabloul general al transmiterii şi impactului infecţiei cu Sars-CoV-2 în Italia rămâne puţin critic. Situaţie fluidă epidemiologic necesită respectarea strictă a măsurilor necesare pentru reducerea riscului de transmitere.”
Misterul Italiei! De ce sunt imuni la coronavirus locuitorii unui sat din zona roșie?
Italia, minunea la care spera toată lumea. Cum dispare Covid-19?
Italia este țara care a avut primele mari probleme cu virusul „importat” din China. Primele focare au apărut în Lombardia, la Milano și Bergamo. Cazurile s-au întins foarte repede, mai ales că la data de 19 februarie, meciul dintre Atalanta și Valencia (scor 4-1), din turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, nu a fost suspendat. Echipa din Bergamo a evoluat la Milano, pe „San Siro”, stadion în tribunele căruia au luat loc aproximativ 60.000 de spectatori.
Oficialii italieni aveau să recunoască după câteva săptămâni că au făcut o mare greșeală atunci când au decis să dea „undă verde” acelei confruntări.
Peste 34.500 de persoane au murit în Italia, de la înregistrarea primului caz, cel din Codogno (Lombardia). Acum, media deceselor a ajuns în Italia la câteva zeci în fiecare zi.