Audieri la Parlament după asainarea interlopului turc

Audieri la Parlament după asainarea interlopului turc Parlamentul Republicii Moldova, / Sursa foto: Facebook/ Parlamentul Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova îi va audia luni pe reprezentanții Procuraturii Generale, ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și ai Biroului de Migrație și Azil.

Asasinarea interlopului turc, subiect de audiere în Parlament

Subiectul acestei audieri în parlament este crima din sectorului Rîșcani, în care un urmărit general turc a fost lichidat.

Reprezentanții Procuraturii Generale, SIS, CSM și ai Biroului de Migrație vor da explicații într-o ședință comună a Comisiei juridice și a Comisiei de securitate națională, apărare și ordine publică.

Când vo apărea rezultatele audierii

Parlamentarii și reprezentanții instituțiilor vor discuta și despre decizia luată de un judecător în privința victimei asasinatului mafiot din sectorul Rîșcani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concluziile audierilor de luni cu privire la mortea interlopului turc ar putea fi prezentate la următoarea ședință plenară a Parlamentului, de pe 11 iulie, potrivit unui anunț făcut de președintele Comisei de securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

Asasainatul de la Râșcani, Izzet Eren

Izzet Eren. Sursa foto: captură video

Interlopul turc și-a prelungit sejurul în Republica Moldova prin tertipuri avocățești

Reamintim că un cetățean turc, de 41 de ani, dat în urmărire internațională de autoritățile din Marea Britanie, prin Interpol, a fost împușcat, ziua în amiaza mare, în timp ce se afla la o terasă din sectorul Rîșcani al Chișinăului.

Cetățeanul turc fusese anterior reținut, în 2022, de autoritățile moldovenești, în baza mandatului internațional, pentru a fi arestat și extrădat în Marea Britanie. Cetățeanul turc a depus, la câteva zile după ce a fost reținut, o cerere de azil. Era o manevră de evitare a extrădării, dare cererea i-a fost respinsă abia peste cinci luni.

Apoi avocatul interlopului turc a contestat respingerea cererii de azil și dosarul a fost tărăgănat. Și, întrucât Codul de procedură penală prevede că o persoană nu poate fi ținută în arest peste 180 de zile, dacă pe rol se află o cerere de azil, turcul a fost lăsat liber prin Chișinău, ceea ce, până la urmă, i-a fost fatal.

Revista presei