Cea mai mare dintre fiicele soţilor Victoria şi Alan Seymour i s-a “confesat”  învăţătoarei că sfârşitul de săptămână este un coşmar pentru ea şi sora sa, întrucât sunt obligate de părinţi să stea în casă, fără televizor sau computer, şi că Ie este pur şi simpu frică să meargă acasă.  “Fără măcar să verifice spusele copilei, asistenţii sociali au dat buzna peste noi, au luat fetiţele şi duşi au fost”, a povestit Victoria Seymour pentru dailymail.co.uk.

Interesant e că soţii Seymour se aflau temporar pe teritoriul Marii Britanii, unde veniseră din Australia pentru a rezolvarea unei probleme de familie (mama lui Alan se îmbolnăvise şi trebuia îngrijită). Cei doi părinţi s-au trezit peste noapte nu doar fără copii, ci şi că sunt interogaţi, investigaţi, anchetaţi, cercetaţi pentru încălcarea drepturilor propriilor copii cărora le-ar fi produs, pe deasupra, şi un stres emţional extraordinar. Ce se întâmplase însă în realitate? În urma unei altercaţii, mama le-a ameninţat pe cele două fetiţe, în vârstă de 11, respective, 9 ani, că nu vor avea voie în week-end să iasă din casă, unde vor rămâne fără computer şi televizor, pedeapsă pe care copilele nu o mai primiseră până atunci.

Trei luni de zile i-a trebuit statului să facă lumină în acest caz şi să priceapă că fetiţele exageraseră şi că locul lor este în familia lor, nu aiurea. Cum au luat fetiţele, soţii Seymour au şi “zburat” în Australia jurând să nu mai pună în viaţa lor piciorul în Marea Britanie, ţară din care ambii sunt originari, dar unde au trăit coşmarul separării de propriii copii în condiţii rămase încă învăluite în ceaţă. Au acceptat să discute cu presa tocmai pentru a avertiza că orice părinte poate ajunge în situaţia lor. Un raport al Consiliului Europei, publicat în aprilie, subliniază exact acest aspect: Ţara Galilor şi Anglia sunt cam singurele din Europa care extrag atât de rapid copiii din sânul familiei pentru a-i da ulterior spre adopţie.