Evenimentul Zilei > International > Au sosit cu doar câteva zile înainte ca zidul să fie ridicat: O mie de imigranţi au ajuns în Ungaria
Au sosit cu doar câteva zile înainte ca zidul să fie ridicat: O mie de imigranţi au ajuns în Ungaria

Au sosit cu doar câteva zile înainte ca zidul să fie ridicat: O mie de imigranţi au ajuns în Ungaria

O mie de persoane care figurau printre cei 7.000 de imigranţi ajunsi în Serbia în weekend-ul trecut după ce traversaseră Macedonia, au trecut luni seara frontiera Ungariei, membră a UE, a constatat un fotoreporter al AFP.

Numeroşi imigranţii care au trecut frontiera după 17h00 GMT au declarat că veneau direct de la frontiera Macedoniei cu Grecia, potrivit Agerpres.

Ei au intrat în Ungaria cu doar câteva zile înainte ca autorităţile locale să termine instalarea barierei destinate să împiedice sosirea imigranţilor, anunţată pentru 31 august de guvernul ungar. Acest zid este prevăzut să se întindă de-a lungul celor 175 km ai frontierei sârbo-ungare.

Autorităţile macedonene închiseseră joi trecerea frontierei cu Grecia, dar numărul refugiaţilor a crescut rapid la mai multe mii de persoane care au depăşit sâmbătă forţele poliţieneşti şi şi-au continuat drumul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: