Acum începe să se poziționeze și eșalonul doi, primari și consilieri locali din comune și orașe mici, declarându-și nemulțumirea față de deciziile luate la centru.

Este și cazul comunei Vânătorii Mici din județul Giurgiu, fieful lui Toma Petcu, unul dintre cei mai fideli oameni ai lui Călin Popescu Tăriceanu. Primarul Aurelian Simion a declarat că personal votează cu Viorica Dăncilă. Mai mult decât atât, speră că îi va convinge și pe cei 1200 de cetățeni care l-au votat să o susțină pe lidera PSD. Supărarea lui Simion este că președintele ALDE s-a retras din cursă.

„Ca membru ALDE am avut o mare dezamăgire când domnul Tăriceanu s-a retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale. A fost o decizie luată acolo, sus, ca şi ieşirea de la guvernare, lucru care nu mi s-a părut corect faţă de noi, cei care alcătuim în teritoriu partidul. În condiţiile astea, cred că doamna Dăncilă este candidatul care merită susţinut pentru a ajunge preşedinte. Hotărârea am luat-o după ce m-am consultat şi cu echipa mea din teritoriu care şi-a declarat susţinerea”, a declarat joi, pentru Agerpres, primarul Aurelian Simion.

Edilul nu intenționează să își dea demisia. Declarația lui contrazice afirmațiile lui Toma Petcu, președintele organizației ALDE Giurgiu, care jura că la el nu mișcă nimeni în front, că nu există trădări și dezertări. Soarta primarului din Vânătorii Mici va fi discutată în forurile de conducere ale organizației ALDE. Liberal-democrații au trei primari în Giurgiu, toți în comune. În rest, aproape toate primăriile au fost câștigate de PSD.