Sub semnătura lui Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiției, raportul precizează că pe biroul lui Monica Macovei au ajuns dosarele mai multor persoane importante din instituțiile statului și nu numai. Asta în ciuda celor prezentate de fostul ministru al Justiției, Monica Macovei.

În arhiva SIPA erau şi mai multe secrete despre demnitari."Această arhivă trebuie desecretizată precum CNSAS, nu aşa aruncată pe piaţă. Suntem ţara cu cei mai mulţi securişti pe cap de locuitor. Aşa ar trebui, să o cheme organele pe Monica Macovei. Cei care au scos hîrtiile acestea ar trebui să primească mai mulți ani decît și-a luat Liviu Dragnea", a spus şi Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, la RTV.

Dezvăluirile parțiale făcute de RTV și care vor fi publicate integral de EVZ joi, 25 mai, au fost comentate și de Ingrid Mocanu, care a susținut, în tot acest timp, rîndurile scrise de jurnalistul Dan Andronic în EVZ.

“Într-o sentință oferită de un complet de judecată se specifică: Corpul de Control al ministrului a făcut o anchetă și a constatat că au existat și alte persoane care au sustras documente din arhiva SIPA. Dosarele a 17 magistrați au fost sustrase.

Cel care le-a luat a fost Muraru Alexandru, puse la dispoziția lui Muraru Andrei, care este consilier prezidențial. Cu o parte din aceste documente a ieșit la televizor Muraru andrei și afirma despre domnul Turianu, cu foile în mînă, că a făcut ceva în trecut. Domnul Turianu a cîștigat procesul pentru că acolo, în arhivă, sunt informații mincinoase.

Victor Ciorbea și Valentin Stoica sunt două dintre cele 17 nume de magistrați ale căror dosare au fost sustrase din arhiva SIPA”, a declarat fostul director al Direcției de Avizare din Ministerul Justiției, Ingrid Mocanu.

Dezvăluirea vine la doar câteva zile după ce Monica Macovei a dezminţit categoric că nu a văzut niciun document de la SIPA. "Am decis în 2005, ca ministru, ca la mine să nu vină nicio informare de la SIPA/DGPA. Repet: n-am primit niciun dosar, n-am sustras niciun dosar, n-am făcut nicio fotocopie (…) Vreau să insist încă o dată pe următorul lucru: este fals, este o minciună faptul că aș fi sustras documente, sau că aș fi primit dosare de acolo. N-am primit niciun dosar, n-am sustras niciun dosar, n-am făcut nicio fotocopie. Și n-am avut niciun interes, decât să-l desființez tocmai ca o măsură de independență a justiției", spunea Monica Macovei pe 20 mai 2017.