Evenimentul ZileiActualitateAu fost dezvăluite imagini terifiante cu roboţi extrem de avansaţi care se mişcă la unison. VIDEO 

Au fost dezvăluite imagini terifiante cu roboţi extrem de avansaţi care se mişcă la unison. VIDEO 

Au fost dezvăluite imagini terifiante cu roboţi extrem de avansaţi care se mişcă la unison. VIDEO 
Firma chineză de robotică împărtășește un videoclip „terifiant” al roboților săi cu patru picioare care se mișcă la unison, despre care utilizatorii Twitter spun că ar putea fi începutul unei preluări de către roboți.
Ziarul britanic „Daily Mail”, a publicat imaginile terfiante cu roboţii companiei „Unitree Robotics” care se mișcă de parcă li s-ar fi ordonat să facă acest lucru, ceea ce a ridicat îngrijorări. O persoană a distribuit un clip de la firma chineză de robotică Unitree, care arată un escadron de mașini cu patru picioare care se deplasează la unison.

Mașinile cu patru picioare au fost proiectate de Unitree, cu sediul în China

Robotul de tip canin, alimentat de Inteligenţa Artificială, denumit Aliengo, este proiectat la un nivel extrem de avansat după cum puteţi remarca din imaginile de mai jos.

Scurtul videoclip arată zeci de roboți ghemuiți pe podea, dar apoi se ridică, se apleacă înainte și apoi se întorc la poziția lor inițială, Toţi roboţii fac mişcările în același timp.

Cu toate acestea, videoclipul a stârnit câteva răspunsuri terifiante, pe Twitter, făcând asemănări cu scene din „Terminatorul” și „Oglinda neagră”.

Unitree Robotics pare a fi răspunsul chinez la Boston Dynamics, care proiectează și fabrică roboți mobili și autonomi cu patru picioare capabili să manevreze obstacolele și să se corecteze după o poticnire.

Compania a indicat că roboții sunt echipați cu camere de inteligență artificială (AI) și camere de percepție profundă, o tehnologie care le permite să creeze o hartă 3D a împrejurimilor lor în timp real.

Robotul poate recunoaște în mod independent oamenii, poate stabili o țintă și o poate urmări pentru a evita toate obstacolele din calea sa.

Postarea a îngrozit internauţii

Un utilizator a scris: „Trebuie să știm un singur lucru despre acești roboți: cum să-i distrugem cât mai repede posibil.” Un altul și-a exprimat teama de „încercarea Chinei de a militariza această tehnologie pentru a invada Statele Unite”.

Potrivit producătorului chinez, aceste caracteristici fac din robot un partener ideal de jogging și este disponibil pentru precomandă.

Imaginile vin în întâmpinarea unei declarații făcute de Departamentul Apărării al SUA, LT. Gen. Michael Groen, în martie.

Groen a spus că Beijingul își intensifică efortul „Made in China” 2025, care este o politică industrială condusă de stat şi urmărește să facă China dominantă în producția globală de înaltă tehnologie.

„Sper că ne gândim suficient de repede la schimbările care au loc nu doar în mediul informațional, ci în toate activitățile noastre comerciale, dar mai ales în apărare, și modul în care se vor desfășoară luptele de război și modul în care Departamentul american trebuie să se pregătească pentru asta”.


Accesează: