Evenimentul Zilei > Social > Atenție posesori de RCA! Veste rea. Puteți fi nevoiți să restituiți banii încasati
Atenție posesori de RCA! Veste rea. Puteți fi nevoiți să restituiți banii încasati

Atenție posesori de RCA! Veste rea. Puteți fi nevoiți să restituiți banii încasati

Legea privind asigurarea obligatorie RCA urmează să fie modificată. Potrivit noilor reglementări, asiguranții care sunt victimele unor accidente de circulație și care beneficiază de decontare directă vor fi nevoiți să demonstreze pe ce anume au cheltuit banii.

În funcție de explicațiile oferite, este posibil ca aceștia să fie nevoiți să restituie banii încasați.

Așadar, asigurații care au activată opţiunea decontării directe de la propriul asigurător RCA şi care au fost prejudiciate în urma accidentelor rutiere vor fi nevoite să arate cum au folosit banii primiţi pentru reparaţii, în maximum 45 de zile.

În caz contrar, suma va trebui returnată, se arată într-un proiect legislativ care va fi adoptat tacit la Senat. Mai exact, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule are şanse mari să treacă tacit de Senat deoarece marți este ultima zi în care mai poate fi dezbătut şi adoptat, iar senatorii n-au programat săptămâna asta nicio şedinţă de plen, informează fanatik.ro.

Asiguratul trebuie să justifice cheltuirea banilor.
În prezent, decontarea directă îi permite victimei accidentului să obţină repararea prejudiciului de la propriul asigurător, care îşi va recupera suma de la firma la care s-a asigurat şoferul vinovat.