Evenimentul Zilei > Social > Atenție mare. Un cunoscut virolog avertizează. În cât timp vom reveni la viața normală
Atenție mare. Un cunoscut virolog avertizează. În cât timp vom reveni la viața normală

Atenție mare. Un cunoscut virolog avertizează. În cât timp vom reveni la viața normală

Virologul Marc Van Ranst a oferit o imagine oarecum optimistă, dar realistă a viitorului după ce vom scăpa de epidemia cu noul Coronavirus. Potrivit acestuia, de îndată ce va trece vârful epidemiei, se vor lua măsuri pentru a preveni reapariția virusului. Marc Van Ranst este virolog și epidemiolog belgian la Katholieke Universiteit Leuven și la Institutul Rega pentru Cercetări Medicale.

Cunoscutul virolog belgian a vorbit pe larg despre organizarea unor mari festivaluri de muzică electronică din lume.

„Tomorrowland este în iulie. Sperăm că cele mai mari probleme din Belgia vor fi finalizate până atunci. Dar să ai atâția oameni din întreaga lume, la un loc … Nici măcar nu este improbabil, ci este imposibil”, a spus acesta, conform 7sur7.be

În opinia sa, vom putea vorbi de o viață „normală” abia atunci când va exista vaccinul pe piață, cel mai probabil peste încă un an de acum înainte.

„Va trebui să așteptăm până în septembrie sau octombrie pentru ca toate măsurile de protecție să fie ridicate”, a susținut acesta. „Pentru a putea trăi complet normal, va trebui să așteptăm să sosească vaccinul. Este cel puțin încă un an. Această epidemie va trece, dar va exista un alt val. Ar trebui să supraviețuim fără un vaccin. Toată lumea va fi mai bine pregătită, de exemplu pentru teste ”, a punctat virologul.

Marc Van Ranst a comentat și situația din Statele Unite.

„V-am spus deja despre situația catastrofală care va veni aici. În New York, lipsesc 60.000 de paturi de spital, dar Trump a spus deja că își dorește ca țara să revină la normalitate cât de curând.  Dacă te uiți la curba din New York, va fi un dezastru imens. Mulți oameni nici măcar nu vor vedea interiorul spitalului, deoarece nu au asigurare de sănătate. Asistența medicală va fi tema viitoarelor alegeri, iar Trump va fi într-un mare impas”, a spus Marc Van Ranst. 

În final, cunoscutul virolog a tras un semnal de alarmă și a subliniat că noul coronavirus afectează pe toată lumea, fără excepție: „Unii tineri care sunt acum în terapie intensivă cu respirație artificială au participat la petreceri de izolare. Nu este un joc video. Oamenii mor aici ”.