Atenție la cel mai mare risc pentru orice smartphone din lume! Samsung și Apple nu au soluții

Atenție la cel mai mare risc pentru orice smartphone din lume! Samsung și Apple nu au soluții

Conform unor informații de ultimă oră despre piața telefoanelor inteligente, calitatea oricărui smartphone din lume poate fi afectată în următorii ani din cauza crizei de cipuri. Inclusiv calitatea telefoanelor produse de giganții Samsung și Apple poate fi afectată din cauza acestui aspect.

Aceste informații au fost livrate recent de experții Canalys, este una dintre cele mai importante firme de analiză a pieței globale de tehnologie, cu sediul central în Republica Singapore (oraș-stat insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est).

Concluzia sursei citate este următoarea: criza cipurilor trage în jos piaţa smartphone-urilor. Asta se vede clar în raportările din al treilea trimestru fiscal al anului.

Totuși, chiar și așa, producătorii din top s-au menţinut ori au reuşit chiar să crească. Conform Canalys, criza acută de cipuri va dura câţiva ani și îi va afecta mai ales pe micii producători de smartphone-uri.

Ne puteți urmări și pe Google News

În comparație cu aceeași perioadă din 2020, piaţa smartphone-urilor a scăzut cu 6%. Nu și pentru Samsung şi Xiaomi, care şi-au menţinut cota de piaţă și totodată locul în Top 5.

Samsung vs. Apple

De celalaltă parte, companiile concurente Apple, Vivo şi Oppo au crescut uşor. Sursa citată notează că Samsung şi-a păstrat prima poziţie cu 23% cotă de piaţă, iar pe doi a revenit Apple, cu o creștere de 3%, ajungând la 15% cotă de piaţă.

Practic, gigantul merican a făcut rocada cu Xiaomi, care rămâne la 14% în ceea ce privește cota de piaţă, dar coboară un loc în clasament. Urmează alţi doi producători chinezi, Vivo şi Oppo, fiecare cu 10% şi o creştere de un procent faţă de 2020.

Atenție! Mărcile Vivo şi Oppo sunt deţinute de conglomeratul BBK Electronics şi sunt luate în calcul ca o singură entitate. Asta înseamnă că au 20% cotă de piață, conform Agerpres.

Analiza Counterpoint Research arată că în ciuda acestor cifre, cota de piaţă nu este sinonimă cu profitul. Astfel, cu cele 15 procente, Apple atrage 75% dintre profiturile pieţei de smartphone-uri.

Probleme pentru Xiaomi

Concurenții de la Samsung, deşi sunt liderii pieţei cu 23% din piaţă, au doar 13% din profitul total al acesteia. Altfel, amintim că în Lituania, cei de la Xiaomi au fost implicați într-un scandal de proporții.

Ministerul Apărării din Lituania a recomandat cetățenilor să evite cumpărarea telefoanelor mobile chinezeşti sau să renunţe la cele pe care le au. S-a motivate că aceste dispozitive conțin capabilităţi de cenzură.

„Dispozitivele Xiaomi nu cenzurează comunicarea către sau din partea utilizatorilor. Xiaomi nu a restricţionat niciodată şi nu va bloca niciun comportament personal al utilizatorilor, cum ar fi căutarea, apelarea, navigarea pe internet sau utilizarea de programe informatice de comunicare din partea terţilor.

Xiaomi respectă şi protejează cu dedicare toate drepturile legale ale utilizatorilor săi‟, au precizat reprezentanţii companiei într-o declaraţie oficială imediat după publicarea raportului Ministerului Apărării din Lituania, la 22 septembrie.

Conform raportului Ministerul Apărării din Lituania, telefoanele vândute în Europa de Xiaomi au o capacitate încorporată de a detecta şi cenzura termeni precum Tibetul liber, Trăiască Taiwanul independent sau mişcare democratică.

Xiaomi consideră eronată sugestia raportului și dă asigurări că respectă pe deplin toate cerinţele Regulamentului de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal al Uniunii Europene (GDPR), inclusiv manipularea, prelucrarea şi transferul datelor utilizatorilor finali.