Un frizer a cărui identitate nu a fost dezvăluită a continuat să lucreze deși acest angajat prezenta simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

În afară de șapte colegi, 84 de clienți au beneficiat de serviciile sale, a calculat Clay Goddard, director de sănătate publică din comitatul Springfield-Greene.

Toate cele 91 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus.

Nu se știe când frizerul în cauză a primit confirmarea că este pozitiv la Covid-19 dar se pare a a contactat virusul în timpul unei călătorii. El a fost de serviciu în salonul Great Clips în perioada 12-20 mai, potrivit JDD.

„Angajatul și clienții săi purtau măști”, a spus Clay Goddard în cadrul unei conferințe de presă. „Dar voi fi sincer cu dumneavoastră: nu putem avea mai multe alte cazuri ca acesta. Nu poate deveni un obicei, altfel vor fi testate capacitățile noastre sanitare, ca și comunitate”.

Departamentul de sănătate publică din Springfield-Greene a contactat persoanele expuse la virus și a identificat sosirile și plecările din salonul Great Clips.

În statul Missouri au fost înregistrate 12.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și peste 600 de decese.

Săpăpmâna trecută, 40 de persoane din Campofranco, un orășel din Caltanissetta (Italia), au fost infectate cu noul Coronavirus după ce au chemat acasă un frizer din zonă pentru a-i tunde.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul orașului, Rosario Pitanza.Toți cei care au intrat în contact cu frizerul au fost băgați în carantină.